Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Turistă, la un pas de a fi sfâşiată de urs. A coborât din maşină să-i facă poze

adevarul.ro

Ca în toate zonele de munte pline de turişti, şi în comuna Arefu din Argeş, unde există barajul Vidraru, sunt dese alertele care atrag atenţia asupra urşilor care apar în zonă.

Avertismentele primite pe telefon privind prezenţa animalelor sălbatice în zone intens tranzitate sunt de cele mai multe ori ignorate de turişti.

" "
" "

Aceştia se expun de cele mai multe ori pericolului, cum s-a întâmplat şi duminică, 16 august, în zona Barajului Vidraru, din judeţul Argeş.

Deşi anunţaţi prin SMS alert de existenţa urşilor în apropierea lacului şi a barajului, în ciuda zecilor de focuri de armă trase de forţele de ordine campate în zonă, mai mulţi turişti nu s-au sfiit să oprească maşinile, să coboare ca să le facă poze unor urşi apăruţi chiar pe drumul naţional sau să le dea de mâncare.

O femeie care a coborât dintr-o maşină cu numere de înmatriculare de Bucureşti a fost la un pas să fie sfâşiată după ce a făcut mai multe poze ursului apărut pe şosea, scrie adevarulr.ro.

Animalul a remarcat atenţia care i se acorda şi a fugit în direcţia turistei imprudente, care speriată a luat-o la goană. A reuşit însă să ajungă la timp la maşină.

Incidentul s-a petrecut în prima curbă de la ieşirea din tunelul care duce spre baraj. La câteva sute de metri depărtare, mai jos, pe acelaşi drum, zeci de maşini au oprit să-i facă poze şi să-i arunce de mâncare unui pui de ursscrie adevarul.ro.

N-au contat nici avertismentele autorităţilor şi nici încercările acestora de a îndepărta animalele în pădure, cu zeci de focuri de armă, pentru a preveni orice incident neplăcut. Iar incidentele nu sunt singulare.

Iată cum suna mesajul de atenţionare, trimis prin SMS Alert tuturor celor care se aflau în zona Barajului Vidraru: „Atenţie, a fost semnalat un urs în comuna Arefu, DN7C, Transfăgărăşan, în zona Baraj Vidraru. Luaţi măsuri de autoprotecţie, circulaţi cu atenţie şi nu vă expuneţi la pericole. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *