S-a realizat controlul parlamentar, reglementările adoptate fac obiectul unui singur proiect de lege, au un obiect și scop unitar și există urgența și necesitatea adoptării legii prin evitrarea consecințelor asupra deficitului bugetului comsolidat și afectării sustenabilității finanțelor, arată CCR.
Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecția de neconstituționalitate formulată de deputați aparținând Grupului parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Grupului parlamentar al S.O.S. România, Grupului parlamentar al Partidului Oamenilor Tineri (POT) și deputați neafiliați și a constatat că Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare este constituțională.
Curtea Constituțională a stabilit că Guvernul, în cauza de față, și-a angajat răspunderea asupra Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare cu respectarea art.114 din Constituție, întrucât a reglementat un domeniu omogen de relații sociale și a justificat atât urgența, cât și necesitatea adoptării legii.
De asemenea, Curtea Constituțională a constatat că legiuitorul are competența de a stabili sarcini fiscale sub forma contribuției de asigurări sociale de sănătate asupra oricăror categorii de venituri, indiferent de natura lor, inclusiv asupra veniturilor realizate din pensii și din alte categorii de indemnizații, iar prevederile care stabilesc această contribuție sunt constituționale [art.1 alin.(3) și (5), art.47, art.48 alin.(1) și art.56 din Constituție].
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News