Skip to content
Societate

Arhiepiscopia Tomisului: ÎPS Teodosie nu are nicio implicare referitoare la folosirea serviciului PayPal pentru donaţiile credincioşilor

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Arhiepiscopia Tomisului: ÎPS Teodosie nu are nicio implicare referitoare la folosirea serviciului PayPal pentru donaţiile credincioşilor/ Posibilitatea oferirii de donaţii sau pomelnice, implementată de către Patriarhie.

Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat, luni, printr-un comunicat de presă, în legătură cu folosirea serviciului PayPal pentru donaţii sau pomelnice.

“Decizia oferirii acestei posibilităţi a fost luată într-una din şedinţele Permanenţei Consiliului Eparhial Tomis şi nu din iniţiativa sau îndemnul personal al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, aşa cum s-a relatat pe alocuri, în mod eronat. Decizia a fost luată, cum s-a explicat deja, ca urmare a dorinţei exprese a credincioşilor care urmăresc slujbele online şi care ne-au solicitat să le oferim o soluţie tehnică pentru a putea dona sau trimite pomelnice”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că “posibilitatea oferirii de donaţii sau pomelnice a fost implementată, de multă vreme, de către Patriarhia Română, fie în privinţa mijloacelor de presă pe care le deţine (Trinitas TV, Radio Trinitas), fie în privinţa Catedralei Naţionale, existând diverse soluţii tehnice în acest sens (donare în cont, serviciu SMS, etc.)”. Arhiepiscopia Tomisului menţionează că aceste donaţii vor fi folosite la postul de radio Dobrogea.

“Urmând modelului Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca donaţiile rezultate din jertfa credincioşilor să fie folosite la funcţionarea postului de radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului. Prin urmare, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului nu are nici o implicare personală în această chestiune, afară de faptul că, aşa cum a declarat şi în emisiunea realizată la Radio Dobrogea, îi pomeneşte benevol şi cu dragoste pe toţi cei care îi cer acest lucru”,se mai arată în comunicat.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis la sfârşitul acestei săptămâni că pot fi trimise pomelnice prin PayPal şi în cadrul donaţiei pot fi incluse câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că a fost aleasă această metodă după ce mai mulţi credincioşi au solicitat găsirea unei soluţii moderne pentru a putea face donaţii.

„Odată cu pandemia, slujbele Bisericii au început să fie difuzate online aşa că din ce în ce mai mulţi credincioşi din afara Arhiepiscopiei Tomisului au început să le urmărească, iar unii dintre aceştia ne-au solicitat să găsim o metodă modernă prin care să poată transmite donaţii către Arhiepiscopie. Aşa că am apelat la această metodă modernă şi pentru că tehnologia a permis şi includerea unui text odată cu donaţia făcută, am oferit această posibilitate credincioşilor de a-şi scrie numele pentru a fi pomenite la altarul Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, la slujbele pe care ei le urmăresc”, a transmis Eugen Tănăsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *