Skip to content
Societate

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, diagnosticat cu Covid-19. A fost dus la spital cu febră mare și stare de rău

Facebook/Radio Maria Romania

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, a fost diagnosticat cu noul coronavirus, după ce a manifestat simptomatologie specifică acestei boli, şi se află internat în spitalul din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Arhiepiscopiei, înaltul cleric romano-catolic a fost transportat marţi la spital cu febră mare şi stare de rău.

Sănătatea arhiepiscopului s-ar fi „deteriorat” de la hirotonirea episcopului Kerekes Laszlo, în 29 august, conform sursei citate.

„Iniţial, a prezentat simptome de răceală, aşa că a contactat imediat medicul de familie şi a cerut ajutor. Până seara trecută, arhiepiscopul a fost separat în camera sa, urmărindu-şi starea de sănătate şi fără a pune în pericol sănătatea celor care trăiesc şi lucrează în jurul său. Tratamentul aplicat pentru răceală nu a adus rezultatele scontate, lăsând febră mare, tuse uscată, cefalee şi stare de rău„, se arată în comunicat.

Rezultatul testului efectuat pentru depistarea COVID-19 a fost pozitiv.

„Arhiepiscopul ne cere rugăciune şi ne cheamă să avem grijă de propria noastră sănătate şi a celor din jur”, au mai transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia.

Kovacs Gergely a fost consacrat ca arhiepiscop în cadrul unei ceremonii oficiate în 22 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *