Skip to content
Politică

Arhiepiscopul Teodosie, la mila judecătorilor ICCJ: Sunt pedepsit pentru funcție?

cugetliber.ro

Arhiepiscopul Teodosie Petrescu al Tomisului a ajuns la la mila judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Prelatul le-a cerut marți judecătorilor de la ICCJ să-i fie ridicată măsura controlului judiciar, susținând că aceasta este o povară pentru el, relatează Agerpres.

„Vreau să fiu luat în seamă la egalitate cu ceilalți inculpați din dosar. S-a spus că, având funcție, aș putea avea un ascendent. Sunt pedepsit pentru funcție? Am înțeles că trebuie menținut controlul până la audieri, au fost audiați ceilalți, au spus tot ce aveau de spus, nu mai înțeleg de ce să fiu menținut sub control judiciar. Eu am cursuri în fiecare zi și trebuie să le întrerup să merg la semnătură. Nu am cârtit, înțeleg că trebuie să mă supun legilor, așa cum sunt orânduite. Vă rog să mă eliberați de această povară, nu doar eu o suport, ci și cei care trebuie să primească o învățătură de la mine”, a spus arhiereul în sala de judecată.

Instanța supremă a judecat o contestație a DNA, după ce Curtea de Apel Constanța a decis pe 31 octombrie să ridice controlul judiciar în cazul arhiepiscopului Teodosie, în dosarul în care acesta este judecat pentru fraude cu fonduri europene.

Amintim că Teodosie Tomitanul a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Din ancheta efectuată de procurorii DNA a reieșit în acest caz obținerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafață unică în sumă totală de 1.392.964 de lei.

1 comentariu la “Arhiepiscopul Teodosie, la mila judecătorilor ICCJ: Sunt pedepsit pentru funcție?

  1. nu pentru functie esti cercetat …ci pentru nemasurata mandrie ,pentru lacomie si altele …Dumnezeu stie si daca a lasat sa fii inculpat inseamna ca esti macar pe jumatate vinovat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *