Skip to content
Politică

Arhiva SIPA. Audiere-SURPRIZĂ la Comisia parlamentară de anchetă

O audiere fără precedent va avea loc, miercuri, la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA.

Mai exact, cel care va da explicații, miercuri, de la ora 12,00, este chiar ultimul şef al arhivei SIPA, Doru Dobocan, potrivit EVZ.ro

Amintim că în urma dezvăluirilor privind arhiva SIPA, însuși ministrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat copierea a peste 3000 de file din arhiva SIPA și faptul ca acolo au patruns persoane fără certificat ORNIS.

Însă, se pare că, spre deosebire de prima vizită, efectuată pe 25 octombrie, membrii acestei comisii vor să aibă acces și în interiorul spațiilor de depozitare.

„Am întocmit un proiect de solicitare către ministrul Justiţiei. Aş vrea să refacem vizita la Arhiva SIPA, de data aceasta să solicităm acces şi în interiorul spaţiilor depozitare, fără acces la documente, că nu asta ne interesează, doar pentru a elimina orice fel de speculaţii şi pentru a vedea noi, fără niciun fel de alte restricţii, care erau spaţiile depozitare, cum este organizată. (…) Vă propun ca după audieri (…) să facem o nouă deplasare la sediul ANP”, afirma preşedintele comisiei, senatorul Şerban Nicolae, în urmă cu o săptămână.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *