Armata e pregătită să intervină în Polonia, iar în Austria e zăpadă. Ciclonul Boris aduce vreme extremă în Europa

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / LIVIU FLORIN ALBEI

Patru provincii sudice din Polonia se numără printre zonele cu cel mai mare risc de inundații, iar la Praga au fost închise porțile de pe râul Vltava. În Austria a căzut deja zăpadă în strat de 20 cm. BBC scrie despre efectele ciclonului Boris care aduce vreme extremă în Europa și menționează și prăpădul făcut de inundații în România. Ministrul de Interne Tomasz Siemoniak a declarat că locuitorii din orașele mici de lângă granița cu Cehia Morow și Glucholazy se confruntă cu o situație periculoasă.

În Glucholazy, nivelul râului depășise cu doi metri nivelul de siguranță, iar locuitorii care locuiesc pe străzile din apropiere au fost evacuați. „

Situația arată foarte rău. Starea râului și prognozele despre starea lui sunt încă proaste”, a spus Siemoniak.

„Avem o situație dificilă cu patru râuri, care poate provoca evacuari și pagube în mai multe orașe”, a adăugat el.

Începând de joi, ciclonul Boris a adus vânturi puternice și ploi torenţiale în zone din Polonia, Austria, Cehia, Ungaria, România și Slovacia. Capitala Cehiei nu riscă, după inundațiile care au devastat orașul în urmă cu două decenii. Imaginile din 2002 cu stații de metrou inundate, rezidenți evacuați în canivele de cauciuc și elefanți care se înecă în Grădina Zoologică din Praga sunt încă vii în memoria locală.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: