Armata israeliană distribuie în Gaza fluturași pentru a cere informații despre ostatici

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Armata israeliană a distribuit marţi în Fâşia Gaza fluturaşi în care locuitorii sunt chemaţi să-i transmită, în schimbul unei recompense financiare, toate informaţiile de care dispun despre ostaticii israelieni capturaţi de Hamas, relatează AFP.

Jurnalişti ai AFP au văzut fluturaşii lansaţi din aeronave israeliene, apoi plutind spre sol, înainte de a ateriza la Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza.

„Dacă doriţi un viitor mai bun pentru voi şi copiii voştri, faceţi un bine şi trimiteţi-ne informaţii sigure şi utile cu privire la persoanele răpite care s-ar putea afla în zona voastră”, scrie pe bilet, în arabă.

„Armata israeliană vă promite să facă totul pentru a vă asigura securitatea şi a caselor voastre, precum şi o recompensă financiară”, se adaugă în mesaj, care mai promite: „Vă garantăm discreţie totală”.

Textul conţine şi un număr de telefon şi de mesagerie pentru Telegram, Whatsapp şi Signal la care armata poate fi contactată pentru informaţii legate de ostatici.

Circa 220 de ostatici israelieni, străini sau cu dublă cetăţenie au fost răpiţi de comandouri ale Hamas în timpul violentului atac asupra teritoriului israelian din vecinătatea Gazei din 7 octombrie, soldat cu 1400 de morţi, în majoritate civili.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: