Skip to content
Politică

Armata lui Oprea de la Apărare: generalul “cash” si directoarea “încasatoare” EXCLUSIV

Retragerea generalului Gabriel Oprea din viața publică este una pur de fațadă. Manifestațiile post Colectiv, problemele penale și eșecul în politică l-au făcut pe Oprea să intre într-o așa-zisă adormire masonică. În realitate, personajul care aduna în casa lui, acum doar câțiva ani, toată floarea celor ce conduceau statul de drept în România este cât se poate de activ și în vremurile noastre. Nu mai departe de luna trecută, când PSD-ul își luxa propriul guvern, premierul proscris Grindeanu s-a trezit în birou cu același etern general Oprea. Venise probabil să își ofere serviciile și să-şi pună armata încă activă din aparatul de stat, la dispoziția celui ce ar fi putut confisca PSD-ul lui Dragnea. Din fericire, manevra generalului nu a reușit, motiv pentru care acesta s-a retras din nou în carapace.

PSNews demarează astăzi un prim episod al unui serial intitulat “Oamenii lui Oprea”, în care vom devoala cum și-a lăsat fostul premier interimar oamenii de casă în funcții-cheie. Şi cum aceștia din urmă răspund încă la comenzile lui Oprea, cel care trage încă speranțe la o revenire în viața publică.  Prima instituție căptușată de Oprea este Ministerul Apărării Naționale, acolo unde proaspăt numitul ministru Adrian Ţuțuianu este flancat fix de vechea gardă a lui Oprea. Care nu doar că îi face marcaj noului ministru, dar se mai și dedulcește la beneficiile funcțiilor ocupate.

Un manager incompatibil

O reminiscență a mandatului Oprea la MApN este actualul manager al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, Florentina Radu Ioniță. Din declarația de avere a doamnei manager aflăm că domnia sa face bani frumoși de pe urma companiilor medicale private din România. Ceea ce n-ar fi decât ușor imoral, dacă unele dintre prestații nu ar fi suspecte de încălcarea legii actuale. Este cazul așa-ziselor studii clinice și proiecte științifice, mijloace prin care directoarea spitalului primește anual sume de ordinul zecilor de mii de lei de la companiile medicale din piață.

Dincolo de latura imorală, deja brevetată de mulți medici din branșă, doamna Florentina Ioniță mai are o problemă. Este vorba de o lege în vigoare, ce interzice managerilor de spitale cu peste 400 de paturi să efectueze studii clinice. În plus, tot legislația în vigoare precizează faptul că banilor plătiți de companiile private, pentru studiile clinice, ar trebui să fie spitalul, și nicidecum medicul. Însă la managerul Ioniță, sumele intra direct în contul său, pe persoană fizică. Desigur, companiile private din domeniu se prevalează de confidențialitatea contractelor cu terții, deci singurele informații publice despre acest lucru rămân cele din declarația de avere a managerului.  Poate doar Corpul de Control al ministrului ar mai putea verifica legalitatea încasărilor respective.

Copil de trupă cu stele pe epoleți

Așa ar putea fi descris actualul șef al Comandamentului Logistic Întrunit, din cadrul MApN, generalul Cătălin Ștefăniță Zisu. De altfel, aceasta este și porecla înstelatului, pe care și-a câștigat-o de când s-a mutat, la propriu, în complexul hotelier Haiducului, aparținând Armatei.  Acesta trăiește practic împreună cu soția în acea locație, deși conform declarației de avere ar fi bucureștean și ar deține o casă în zona Ghencea. Cei de la Haiducului povestesc faptul că generalul Zisu trăiește practic pe cârca Armatei, în complexul respectiv beneficiind de toate facilitățile: cantină, ordonanțe, servicii de curățenie și spălătorie. Toate pe banii statului. În mod paradoxal, tot din declarația de avere a lui Zisu constatăm că acesta trăiește doar din cash! Conform celor trecute aici, generalul Zisu nu deține niciun cont bancar, nici măcar cel de salariu, acolo unde Armata ar trebui să ii plătească, lunar,  remunerația.

Dincolo de elementele de culoare, generalul Cătălin Zisu rămâne în continuare un soldat loial generalului Oprea. Promovat în minister pe mandatul lui Victor Babiuc, Zisu începuse să fie marginalizat, o dată cu schimbarea puterii politice. A fost momentul în care Gabriel Oprea l-a recuperat și l-a numit șef la Rezervele Statului, intervenind la Victor Ponta pentru el.  L-a pus practic în locul pe care Oprea îl păstorise ani de zile, știind exact metodele de sifonat bani de acolo.  Iar pe mandatul său de ministru la MApN, zisu a fost readus la minister și plasat strategic în departamentul Logistică. Acolo unde a avut misiunea de a asigura toate plățile pentru protocolul ministerial. Activitatea lui Zisu de la departamentul Logistic a făcut obiectul mai multor plângeri penale la DNA, inclusiv avocatul Florin Ghiulbenghian povestind despre abuzurile cu pricina. Despre toate acestea vom vorbi și noi în următorul episod al serialului “Oamenii lui Oprea”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *