Armata română cumpără din Israel o soluţie avansată de combatere a dronelor. Cât costă și ce știe să facă

Sursa Foto: Armata României

Israelienii de la Elbit Systems vor furniza României o soluţie avansată de combatere a sistemelor aeriene fără pilot (C-UAS). Compania a obţinut în România un contract de 60 de milioane de dolari.

Elbit Systems Ltd. anunţă că a obţinut un contract în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari pentru furnizarea către o ţară europeană NATO a sistemelor sale multistrat (multi-layered) de luptă împotriva avioanelor fără pilot (Counter Unmanned Aerial Systems – C-UAS).

Contractul va fi implementat pe o perioadă de 3 ani. Surse oficiale au declarat pentru News.ro că beneficiara acestui contract este România.

”Elbit Systems Ltd. a obţinut un contract în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari pentru furnizarea către o ţară europeană NATO a sistemelor sale multistrat (multi-layered) de luptă împotriva avioanelor fără pilot (Counter Unmanned Aerial Systems – C-UAS). Contractul va fi implementat pe o perioadă de 3 ani”, anunţă compania.

Elbit Systems va livra, în cadrul contractului, sistemul modular ReDrone™ Counter-UAS. Această soluţie integrează radarul avansat DAiR, senzori de intelligence semnal (SIGINT), măsuri de combatere electronică (EW) şi sarcini utile electro-optice (EO) pentru zi şi noapte, oferind o imagine aeriană completă şi îmbunătăţită, împreună cu capabilităţi avansate de atac electronic.

Sistemul modular, multi-senzor şi multi-misiune ReDrone face parte din portofoliul avansat de EW, radare şi SIGINT al Elbit. Acesta depăşeşte performanţele senzorilor activi şi pasivi convenţionali, permiţând detectarea şi localizarea rapidă a mai multor drone simultan, utilizând diverse canale de comunicare în zona protejată. Sistemul ReDrone poate detecta, identifica, localiza, urmări şi neutraliza drone ostile de tip UAS, atât pe timp de zi, cât şi noaptea, în medii urbane sau rurale şi în orice condiţii meteorologice. Sistemul este disponibil în configuraţii fixe şi mobile, ce pot fi montate pe platforme de vehicule pentru a asigura o flexibilitate operaţională sporită.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: