Skip to content
Internațional

Armata SUA secretizează informaţiile despre cazurile de infectare în rândul militarilor, pentru a nu fi utilizate de adversari

twitter

Armata americană a decis că va înceta să mai ofere informații mai detaliate despre infecţiile cu coronavirus în rândurile sale, invocând îngrijorarea că acestea ar putea fi utilizate de adversari pe măsură ce virusul se răspândeşte, relatează Reuters.

Secretarul Apărării al SUA, Mark Esper, a prezentat planul într-un interviu acordat Reuters, spunând că doreşte ca armata să continue să furnizeze date generale despre infecţiile din forţele armate, care au crescut joi.

Esper  a spus că doreşte să nu mai fie publicate unele dintre informaţiile specifice misiunilor, pentru a preveni compromiterea securităţii operaţionale, scrie news.ro.

Ceea ce vrem să facem este să vă oferim date agregate. Dar nu vom dezagrega datele, deoarece ar putea dezvălui informaţii despre locul în care soldaţii ar putea fi afectaţi într-o proporţie mai mare decât în alte locuri ”, a spus Esper, fără a dezvălui cu exactitate ce informaţii ar fi reţinute sau când  va fi pus în aplicare planul.

Pe lângă actualizările zilnice cu privire la infecţiile din forţele armate, armata americană a comunicat săptămânal locurile unde au apărut cazuri, de la un vas de război până în interiorul Pentagonului şi la comandamente din întreaga lume.

Dar observaţiile lui Esper par să sublinieze îngrijorările armatei SUA cu privire la traseul virusului în următoarele luni, atât în ţară cât şi în străinătate.

S-a înregistrat o creştere accentuată a cazurilor de coronavirus în rândul trupelor din interiorul Statelor Unite, iar unii oficiali spun că numărul l-a depăşit pe cel al cazurilor din străinătate. Esper nu a confirmat însă această informaţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *