Armenia şi Azerbaidjanul au căzut de acord asupra principiilor de bază ale unui tratat de pace (TASS)

Sursă foto: Reuters
Sursă foto: Reuters

Armenia şi Azerbaidjanul au căzut de acord asupra principiilor de bază ale unui tratat de pace, a declarat sâmbătă premierul armean Nikol Paşinian, potrivit agenţiei de presă ruse TASS, citată de Reuters.

Cele două ţări sunt în conflict de mai multe decenii, în principal din cauza regiunii azere Nagorno-Karabah, populată majoritar de etnici armeni, ale căror vise de independenţă au fost spulberate după o ofensivă fulgerătoare a Azerbaidjanului din septembrie, care a declanşat un exod în masă al etnicilor armeni din această regiune.
Însă Paşinian a declarat că s-au înregistrat unele progrese în negocierile privind semnarea unui tratat de pace, cu toate că tot premierul armean a fost citat spunând că cele două state au încă dificultăţi în a cădea de acord asupra anumitor chestiuni.

„Avem veşti bune şi veşti proaste despre procesul de pace Armenia-Azerbaidjan. Este bine că am căzut de acord asupra principiilor de bază ale păcii cu Azerbaidjanul. Acest lucru s-a întâmplat prin intermediul medierii făcute de şeful Consiliului European, Charles Michel, ca urmare a întâlnirilor mele cu preşedintele Azerbaidjanului la Bruxelles. Cea mai importantă veste rea este că vorbim în continuare limbi diplomatice diferite şi foarte adesea nu ne înţelegem”, a declarat Paşinian, la Erevan, citat de TASS.

Paşinian a mai declarat că Armenia a propus un schimb de prizonieri armeni cu toţi prizonierii azeri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: