Skip to content
Politică

Articol Financial Times: Iohannis, despre lunga luptă împotriva corupției și despre situația lui Ponta

Președintele Klaus Iohannis a comentat lunga luptă împotriva corupției pe care o duce România, dar și situația prim-ministrului Victor Ponta, în cadrul unui interviu acordat publicației Financial Times.

Astfel, șeful statului a declarat că dorința sa este să curețe sistemul politic românesc.

„Mulți se așteaptă la schimbări rapide, dar e evident că lucrurile nu se vor întâmpla imediat”, a declarat Klaus Iohannis pentru Financial Times.

Totodată, șeful statului a declarat că este inadmisibilă rămânerea în funcție a premierului Victor Ponta, după punerea sub acuzare pentru fapte presupus săvârșite în calitate de avocat, înainte de a intra în politică.

„Cea mai bună soluţie ar fi să demisioneze (n.r. – referitor la Victor Ponta). Dacă nu este vinovat, aşa cum susţine, atunci nu văd nicio problemă… Dar este inacceptabil ca o ţară europeană să aibă un prim-ministru pus sub acuzare de procurori pentru fapte penale”, a declarat președintele pentru publicația străină.

Publicația străină sublinează și faptul că președintele a sprijinit DNA în cele mai importante declarații ale sale și a cerut parlamentarilor să respingă legea amnistiei, amintind totodată că procurorii anticorupție au obținut peste 1000 de condamnări în urmă cu un an și au pus sub acuzare peste 1100 de suspecți. Dintre aceștia, peste 90% au fost condamnați.

„Nu există altă soluție, nu poți lupta cu mănuși împotriva corupției. Va dura atâta timp cât va fi nevoie”, a mai declarat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *