„Aș fi fost spânzurat în fața Cotroceniului!” Candidează Ponta în 2024?

Invitat la Puterea Știrilor, emisiune realizată de Marinela Angheluș, Victor Ponta, consilierul onorific al premierului PSD Marcel Ciolacu, a anunțat tranșant că nu candidează la prezidențiale deoarece, în prezent, este mult mai interesat de segmentul economic și de business-ul din România.

Am ocupat destule poziții, probabil că o să mai ocup si de acum încolo

În noiembrie, anul 2014 Victor Ponta pierdea la o distanță de 10 procente facă de Klaus Iohannis. Întrebat de Marinela Angheluș, ce ar schimba dacă ar putea să o facă, fostul prim-ministru a răspuns că ar schimba foarte multe.

„ Am văzut și eu aseară, cum probabil, vreo 200.000-300.000 de români, s-au uitat la filmulețul de pe Recorder, despre deplasările cu avionul privat ale domnului Iohannis și mă întrebăm dacă cei care l-au votat pe dl. Iohannis se uită la filmul ăla? Dacă da, cred că au un sentiment chiar mai neplăcut decât mine, pentru că trăim niște situații nemai întâlnite. Vă puteați imagina, Băsescu sau Iliescu sau Constantinescu, adică ceilalți trei președinți, să meargă cu avioane private de milioane de euro și să nu ne spună cât costă?”

Eu aș fi fost spânzurat în fața Palatului Cotroceni

„Adică vă dați seama ce aș fi pățit eu dacă mă urcăm într-un avion privat, dădeam 1.000.000 euro, fiindcă mai luam și soția de la Sibiu sau mai știu eu de unde ? Aș fi fost spânzurat în fața Palatului Cotroceni. Deci nu se punea problema. Dincolo de asta însă, m-am mai gândit că totuși au fost două alegeri, nu doar 2014 și 2019, pe care dl. Iohannis le-a câștigat spunând un lucru foarte clar: votați-mă să vă scap de PSD!  Lupta cu PSD nu era Dăncilă,  ci Dragnea”.

De la dușmani de moarte la partide partenere

„ Chiar e bine, că e PSD-ul la guvernare și că e Ciolacu prim-ministru. Se putea mai rău. Dar pe ce au dat oamenii votul? Eu am marele avantaj al celui care n-a fost ales. Ziceam: dacă mă votați pe mine, eu nu zburam, de fapt nici ca prim ministru nu am zburat cu avioane private, decât cu cele de la Tarom. Măcar eu am spus că aduc PSD-ul la guvernare”.

Diaspora l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis în 2014

Cu românii din străinătate mă înțeleg foarte bine. Acum, nu știu dacă-s neapărat toți fani. Am două tipuri de reacții. O reacție majoritară a celor care, nici nu mă injură, nici nu mă pupă. Și am reacția mai puțin, e adevărat, a celor care vin să facă poze sau care vin să mă întrebe despre una despre alta.

Eu, acum, mult mai mult din energie, o dedic părții de business 

„Pe oamenii care îmi vorbesc îi ascult cu foarte mare atenție pentru că  discuțiile au legătură cu ce fac acum. Am de 1000 de ori această experiență a unor oameni care au un business, care au o afacere în România și care vin și spun : eu nu te-am votat pentru că eu nu votez PSD. Dar, recunosc că măsurile fiscale pe care le-ai luat atunci, cu codul fiscal au fost foarte bune și afacerea lor a mers Eu, acum, mult mai mult din energie dedic părții economice, părții de business. E partea pozitivă pe care am lăsat-o în urmă”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL