Skip to content
Politică

Asalt disperat: Dragnea vrea să lase fără atribuţii CSAT-ul ca să scape de Iohannis EXCLUSIV

nineoclock.ro
" "

PSD încearcă să scape cu faţa curată după reprimarea brutală a mitingului din 10 august reclamând non-stop încercarea de a se da o lovitură de stat. Deocamdată cel puţin, PSD nu-şi poate dovedi cu probe acuzaţia. În schimb, vorbele lui Liviu Dragnea demonstrează că liderul PSD intenţionează să dea o lovitură ordinii constituţionale.

Liviu Dragnea nu suportă să dea socoteală. Dacă tot a câştigat alegerile, totul în ţară – Guvern, Parlament, servicii, instituţii – este al lui. Nimeni nu are dreptul să-l întrebe nimic că doar a fost votat de 3,5 milioane de oameni. Restul, 13 – 14 milioane de români, trebuie doar să tacă şi să-l lase pe Dragnea să guverneze şi să legifereze liniştit. Acelaşi „drept” la tăcere îl au şi instituţiile abilitate prin lege şi Constituţie să vegheze ca lucrurile să se defăşoare legal, în conformitate cu regulile democratice şi cu rigorile unui stat de drept.

Rigori şi legi care, pentru că îl incomodează foarte pe Liviu Dragnea, trebuie schimbate inclusiv la nivel de Constituţie. Nu o spunem noi ci însuşi Liviu Dragnea, care tocmai şi-a făcut cunoscut noul proiect, respectiv ciuntirea prerogativelor legale pe care le are în prezent CSAT.

Nici CSAT-ul nu va mai mişca mult timp în front

Eu nu cred că mai trebuie să rămână această procedură. Proiectul de buget care trebuie să vină la Parlament trebuie să fie avizat de CSAT, rectificarea trebuie să fie avizată de CSAT. Tot felul de decizii pe care le iau unii, unele ministere, Sănătate, Educație, trebuie să fie avizate de CSAT. S-a transformat CSAT-ul într-un supra-Guvern și supra-Parlament. Or, așa ceva nu mai poate continua!”, a decretat Dragnea marţi seara, la Antena 3.

Evident, în opinia lui Dragnea, Guvernul şi Parlamentul (instituţii comandate doar de el) trebuie să taie şi să spânzure toată ţara fără a ţine cont de opoziţie, preşedinte, celelalte instituţii. Instituţii prevăzute de Constituţie tocmai cu rolul de a se putea menţine un echilibru între toate puterile în stat.

Intenţionând să lase fără atribuţii toate instituţiile conduse de oameni care nu sunt puşi de el, Liviu Dragnea vrea de fapt să lovească chiar la temelia construcţiei constituţionale a statului român. Ceea ce da, poate fi interpretat că o lovitură de stat este în pregătire, dar scenariul nu este scris de Iohannis, de protestarii, de „statul paralel” (care, apropo, a ştiut să-şi facă simţită puterea şi influenţa fără să modifice Constituţia) sau de protestatarii, ci chiar de liderul PSD.

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *