Skip to content
Politică

Asaltul ONG-iștilor asupra funcțiilor bănoase de la stat. Silviu Mănăstire: Toate principiile morale pretinse altora sunt scuipate fără jenă

" "

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține, într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, că primarul Capitalei, Nicușor Dan, ”practică cenzura și lipsa totală de transparență”, prin faptul că refuză să publice CV-ul administratorului public al Bucureștiului, o ONG-istă care a făcut parte din echipa de campanie electorală a actualului edil.

”Dacă #nicusoruldan de la Târgu Mureș, primarul Soos, angajează penali, adevăratul Nicușor Dan practică cenzura și lipsa elementară de transparență.

" "
" "

Primarul general refuză să facă public CV-ul administratorul public al Capitalei, o anume tinerică Diana Pungă.
Pungă este aparent, după bruma de informații existente despre ea, o simplă oengistă, dar fostă șefă de campanie a lui Nicușor.

Este evident că a fi administrator al Capitalei este o responsabilitate profesională prea mare pentru tânăra oengistă. Criteriul de selecție a fost prietenia cu Nicușor. La rigoare, Diana Pungă s-ar fi calificat maxim pentru o poziție de consilier personal. Acolo merge cu prietenii, deși Nicușor, prin angajările succesive de prieteni și tovarăși (zeci de atârnători angajați la Primarie deja), încalcă flagrant principiile morale invocate în multiplele campanii la care a participat, politice sau civice”, scrie Silviu Mănăstire.

Jurnalistul remaracă, de asemenea, un alt fenomen: ”asaltul nerușinat și nesimțit al oengiștilor asupra funcțiilor bine plătite la stat, în ministere și administrația locală”. ”Discutăm deja de angajări pe bandă rulantă în instituții publice de habarniști transferați din așa-zisa societate civilă”, spune Mănăstire.

”Cam toți oengiștii mai mari sau medii s-au angajat/ s-au mufat/ au primit sau urmează să primească joburi și sinecuri la stat. Este un desant fără precedent.

Eu știu, încă din anii 2000, de când făceam parte dintr-un ONG de jurnaliști, că activitatea civică presupune a te dedica unei cauze, sociale sau profesionale, în timpul liber, pe banii tăi sau prin donații.

În România, oengismul s-a transformat, însă, într-o meserie. Oameni fără o ocupație clară, fără meserie, au devenit uneori angajații de lux ai unei societăți civile artificiale care a făcut politică explicită pretinzând că face voluntariat și educație civică.

Este o mizerie de nedescris: toate principiile morale și corectitudinea invocate și pretinse altora sunt scuipate fără jenă. Se arată, de fapt, că a fost pur și simplu o bătălie pentru a pune mâna pe funcții și pe bani, că nimic din ce au făcut oengiștii independenți și neasumați politic nu a fost gratis”, adaugă Silviu Mănăstire.

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a numit-o pe Diana Pungă în funcția de administrator public al orașului, dar refuză să prezinte CV-ul acesteia. Diana Pungă este o useristă care a făcut parte din echipa de campanie electorală a lui Nicușor Dan, iar după alegerile locale a fost răsplătită cu funcția de administrator public în București, deși nimeni nu știe ce experiență profesională are aceasta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *