Skip to content
Timiș

Ascensiuni Himalayene, cu Horia Colibășanu și Laura Mareș, la Timișoara

Horia Colibășanu, alpinistul român cu cele mai multe ascensiuni pe vârfuri de peste 8.000 de metri altitudine, și Laura Mareș, prima alpinistă din România care a urcat pe vârful Ama Dablam, prezintă ascensiunile din anul care a trecut la Timișoara, aventuri imortalizate pe peliculă.

Cei doi sportivi invită iubitorii de munte să urmărească filmele expedițiilor. Filmele vor fi proiectate în 13 februarie, două sesiuni (de la ora 19.00 și de la ora 20.30) la Universitatea de Vest din Timișoara, Bulevardul V. Pârvan nr. 4. Proiecțiile vor fi urmate de scurte sesiuni de întrebări, informează timisonline.ro

Horia Colibășanu a ales o provocare dificilă în 2018, un proiect deosebit care presupunea parcurgerea unei rute greu accesibile în Himalaya, cu expunere timp de câteva zile la altitudine de peste 8.000 de metri. A renunțat în momentul în care el și partenerul său, alpinistul slovac Peter Hámor, au văzut că viața le este în pericol. Expediția a fost cu multe momente de așteptare, încercări de ascensiune, riscuri.

Laura Mareș a urcat în 2018 pe vârful himalayan Ama Dablam (6812m), considerat cel mai frumos munte din lume. În echipă cu Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, Laura Mareș a avut o ascensiune fără oxigen suplimentar și șerpași, o expediție solicitantă, foarte tehnică, pentru care s-a pregătit un an de zile cu multe antrenamente diferite săptămânale.

Proiectul „Ascensiuni Himalayene: Everest și Ama Dablam” este inițiat de Federația Română de Alpinism și Escaladă – FRAE, Alpin Club Carpatic, CS Alternative TM, în colaborare cu Facultatea de Geografie de la Universitatea de Vest Timișoara, cu sprijinul sponsorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *