Skip to content
Politică

Asemănarea inedită dintre prințul Paul și Bercea Mondial. Laura Chiriac: Băsescu e în ambele filme

Fosta jurnalistă și actualul purtător de cuvânt al ALDE, Laura Chiriac, a fost prezentă, joi seară, la postul Antena 3, în emisiunea „Subiectiv” unde a vorbit despre furturile incredibile din retrocedările ilegale de la ANRP, comentând detalii atât din dosarele lui Ioan Oltean, cât și din cel al fostului consilier al premierului Adrian Năstase, Remus Truică, dosar în care este vehiculat și numele prințului Paul de România.

Laura Chiriac a remarcat anumite similitudini între cazul lui Bercea Mondial și cel al prințului Paul, Paul Lambrino, pe numele său. Astfel, potrivit jurnalistei, cei doi sunt fini și intimi ai lui Traian Băsescu și ambii sunt implicați  în dosare în care vehiculează sume uriașe de bani:

„Mi se pare ca acest caz inclusiv prin indiciul de rudenie semana cu cel al lui Bercea Mondial. Si Bercea era fin al fratelui domnului Basescu. Si aici avem o relatie de cuscrie, de prietenie. Ba mai mult, aflam acum ca domnul Paul, printul Paul potrivit unora, dati-mi voie sa-i spun domnul Paul, ca el insusi ar fi facut plangere la adresa acestei retele. Justitia va face lumina in cazul acesta. Deci, ca e printul Paul ca e Bercea Monidal, incuscrierea este una pe care o remarcam. Domnul Traian Basescu e in ambele filme, si cu Bercea si cu Paul. E vorba despre bani, extraordinar de multi bani.”

Totodată, Laura Chiriac a observat și cât de multe proprități au fost retrocedate prințului Paul: „Daca ne uitam in portofoliul domnului Paul, avem impresia ca i-ar apartine jumatate din țara, atatea proprietati… Anchetele la care ajungem dupa atata timp, din 2006 incoace, ce s-a intamplat, de ce a trebuit sa dureze atat de mult timp? Oamenii astia au fost ascultati, au fost ascultati in timpul functiunii. ”

Pe de altă parte, fost jurnalistă a denunțat furturile incredibile de la Fondul Proprietatea, care a îmbogățit indivizi deveniți peste noapte mari afaceriști cu banii statului. Laura Chiriac a amintit și cum priveau, în tot acest timp, românii de rând, oamenii îmbogățiți din banul public, într-o admirație soră cu invidia, când muți dintre cei care ar fi trebuit să fie despăgubiți pe drept nu și-au mai văzut vreodată proprietățile:

 „Fondul Proprietatea este una dintre cele mai mari surse de prosperitate din Romania. Oamenii pe care ii admira sau in fata carora cei cu salariul minim raman gura casca atunci cand deschind din masinile lor de lux si cand isi etaleaza declaratii de avere de 18 milioane de lei pe an, oamenii astia se uita la ei ca niste dumnezei ai prosperitatii. Oamenii care s-au descurcat in viata, care au gasit elixirul bogatiei. Pentru unii, Fondul Proprietatea a fost sursa de prosperitate, pentru altii de disperare pentru ca in familia mea, a unor oameni pe care ii cunosc, au murit batranii nostri sperând ca isi vor putea recupera proprietatile… si ni se spune ca nu sunt bani de foarte multa vreme la Fondul Proprietatea. Daca ni s-ar fi dat 10% din drepturile celor care si le-au revendicat pe drept cuvant, cati oameni si-au recuperat bunurile?”

Nu în ultimul rând, purtătoarea de cuvânt a ALDE a discutat cazul lui Ioan Oltean rememorând momentul când fostul președinte Băsescu a declarat că va tăia din salariile românilor, moment în care a fost susținut și de fostul deputat PDL: „L-am auzit de atatea ori pe Ioan Oltean predicând ideea de austeritate, ca Traian Băsescu nu face altceva decat de a fi un bun comandant in furtuna. Ca va veni o zi din viata noastra n cvare ii vom multumi cu totii…Eu am avut un moment in care uitandu-ma la domnul Oltean, pare un om cumsecade. Am zis, poate chiar o sa ma caiesc. Domnule Oltean, poate va fi o zi cand o sa ma caiesc.”

Deplin revoltată, Laura Chiriac a denunțat dedublarea acestei lumi a politicienilor corupți, o lume a cruzimii, a măștilor și a dedublării: „E schizofrenica, e sadica aceasta dedublare. Nu vorbesc despre cazul lui Ioan Oltean, ci despre lumea asta si despre dominanta ei psihiatrica si psihologica. Oamenii astia cred ca radeau…nu se imbatau doar atunci cand imparteau miliardele.”, a conchis aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *