ASF a aprobat noile tarife maxime RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone. Valoarea primei nu va depăși 9.000 de lei

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, vineri, noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, iar valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0, informează instituţia printr-un comunicat. 

În cadrul şedinţei de vineri, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

„Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la „Politicile şi procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat”. ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în documentul citat.

Tot în şedinţa de vineri, Consiliul ASF a aprobat numirea lui Savu Adrian în funcţia de conducător executiv al societăţii One Insurance Broker de Asigurare – Reasigurare SRL, pentru un nou mandat.

e asemenea, au fost aprobate cererea de autorizare a modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. şi cererea de avizare a modificării Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii Societate de Administrare a Unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: