Asigurarea obligatorie a locuinței se scumpește cu 30% de astăzi

Sursa foto: Unsplash

De astăzi, se scumpeşte cu 30% asigurarea obligatorie a locuinței şi apar în premieră sancţiuni serioase pentru cei care nu deţin astfel de poliţe.

Proprietarii de apartamente, vile sau alte locuințe de tipul A, în categoria cărora intră cele cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn, vor plăti mai mult pentru polițele de asigurare împotriva dezastrelor naturale. Valoare acestora va crește de la 100 la 130 de lei.

În cazul locuinţelor de tip B, adică cele de la sate, din chirpici, primele de asigurări rămân neschimbate, la valoare de 50 de lei.

Totuşi, deşi poliţele cresc, valorile pentru despăgubiri nu au fost majorate și acoperă doar o mică parte din pagubă. Valoarea maximă despăgubită acoperită de aceste polițe a rămas în continuare în cazul locuințelor de tip A 100.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro), iar pentru locuințele de tip B este în continuare de 50.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro).

Nici amenzile nu au fost majorate, acestea rămân în continuare între 100 și 500 de lei pentru cei care nu au încheiat aceste polițe obligatorii de asigurare împotriva dezastrelor naturale.

Este prima majorare a polițelor de la introducerea lor pe piață acum 15 ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: