Asistentă de la Medicină Legală, prinsă cu șpagă. Ceruse bani unui ofițer sub acoperire

Sursa foto: Facebook

O asistentă medicală de la Serviciul de Medicină Legală Buzău a ajuns în arestul Poliției, pentru că a primit o sumă de bani, pentru a ajuta un bărbat, de fapt un ofițer sub acoperire, să obțină un certificat medico-legal cu anumite specificații.

Asistenta mai este acuzată că, din luna octombrie 2023 și până în prezent, ar fi primit bani și produse de la mai multe persoane care aveau nevoie de certificate medico-legale cu un conținut favorabil solicitanților.

O asistentă medicală din Buzău, de la Serviciul Județean de Medicină Legală, a fost reținută pentru 24 de ore. Ea a fost prinsă în flagrant în timp ce lua bani pentru a ajuta o persoană să obțină un certificat medico-legal. Ce nu a știut asistenta a fost faptul că persoana de la care ia bani era un ofițer sub acoperire.

Flagrantul a fost organizat pe data de 11 martie 2024, de o echipă formată din procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău și ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Operații și Serviciul Județean Anticorupție Buzău.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, suspecta, asistent medical în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 600 lei, a doua tranșă din suma totală de 1.200 lei.

„Prima tranşă a fost remisă în data de 6 martie 2024 de la investigatorul sub acoperire autorizat în cauză, pentru ca asistenta medicală, profitând de influenţa pe care o are prin prisma profesiei, să facă demersuri pe lângă medicul legist din cadrul aceleiaşi instituţii, în vederea eliberării unui certificat medico-legal”, arată anchetatorii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: