Skip to content
Politică

Asociața constituită după incendiul din Colectiv mesaje, candele și fotografii ale victimelor, lăsate în fața sediului DNA

Reprezentanții Asociației Colectiv GTG 3010 au lăsat, vineri, în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție 64 de candele, pe fiecare dintre ele aflându-se o fotografie a celor care și-au pierdut viața în incendiul de pe 30 octombrie.

De asemenea, pe peretele clădirii, chiar sub sigla DNA au fost lipite două hârtii cu mesajele: „Niciun vinovat de la #Colectiv nu va scăpa nepedepsit” și „Nu vă grăbim, doar vă amintim: Dosar Piedone, Dosar ISU, Dosar Floreasca/Lascăr”, scrie Agerpres.

Președintele Asociației, Eugen Iancu, a declarat că semnalul este adresat organelor de procuratură care gestionează dosare deschise împotriva unor persoane din a căror cauză 64 de tineri și-au pierdut viața.

„Aceste dosare sunt începute de prin noiembrie, decembrie. Timpul trece și vedem că nu se întâmplă nimic. Ne dorim să tragem un semnal de alarmă, deoarece trăiesc cu senzația că în țara asta unii oameni sunt protejați. Iată că zi de zi la DNA intră politicieni care ies de acolo și spun că se retrag din activitatea politică. În schimb avem un om cu multe dosare care insistă să candideze la Primăria sectorului 4. Avem, de asemenea, o fraudă imensă la Spitalul Floreasca, cu acea secție minune pe care Lascăr o conduce, unde ancheta s-a blocat. Nu vor să ancheteze o asemenea somitate. Faptul că a fraudat nu mai contează. Avem dosarul ISU care, la fel ca și Primăria, a dat autorizații. A lăsat acel club să funcționeze, de ani de zile, în orice condiții, nu contează. Iar toate aceste dosare care stau și se prăfuiesc în sertarele DNA au dus la moarte”, a declarat Eugen Iancu, citat de realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *