Asociaţia Alianţa Universitară G6 UMF: Condamnăm orice acţiune care poate pune în pericol integritatea pacienţilor

Foto: urgentapantelimon.ro

Asociaţia Alianţa Universitară G6 UMF, care reuneşte toate cele şase unităţi de învăţământ medical superior tradiţionale de medicină şi farmacie din România, a reacţionat ca urmare a situaţiei de la Spitalul Pantelimon, unde doi medici sunt arestaţi sub acuzaţia de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient căruia i-ar fi scăzut doza de noradrenalină, condamnând orice acţiune sau comportament care poate pune în pericol integritatea şi sănătatea pacienţilor. Totodată, atrage atenţia asupra impactului negativ pe care generalizările din mass-media îl pot avea asupra imaginii profesiei de medic, contribuind la scăderea atractivităţii profesiei de medic şi la descurajarea tinerilor care aspiră la o carieră în acest domeniu.

”Asociaţia Alianţa Universitară G6 UMF, în calitatea sa de reprezentant al mediului academic medical şi farmaceutic din România, doreşte să exprime o poziţie fermă cu privire la evenimentele recente care au avut loc la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Rolul fundamental al Alianţei este de a promova interesele învăţământului superior medical, de a facilita un cadru comun de cooperare în domeniile educaţionale şi ştiinţifice, dar şi de a instrui studenţii în spirit etic şi deontologic. Alianţa Universitară G6 UMF condamnă cu fermitate orice acţiune sau comportament care poate pune în pericol integritatea şi sănătatea pacienţilor. În acest sens, susţinem cu tărie actul de justiţie şi subliniem necesitatea ca persoanele care se vor dovedi vinovate de astfel de fapte să fie trase la răspundere şi sancţionate conform legii. În acelaşi timp, considerăm esenţial să atragem atenţia asupra impactului negativ pe care generalizările din mass-media le pot avea asupra imaginii profesiei de medic”, anunţă organizaţia într-un comunicat.

Reprezentanţii asociaţiei consideră că este vital să nu se cadă în capcana generalizărilor care sugerează că toţi medicii ar încălca Jurământul lui Hipocrate, arătând că rofesioniştii din domeniul medical sunt instruiţi şi educaţi să respecte cele mai înalte standarde etice şi profesionale, iar cazurile izolate nu trebuie să umbrească munca vastă şi dedicată a majorităţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: