Skip to content
Economie Societate

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, despre cazul de la Şcoala nr.133: Autorităţile trebuie să întreprindă măsuri

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) consideră că autorităţile trebuie să ia măsuri, atât împotriva conducerii Şcolii numărul 133 din Bucureşti, acolo unde 18 elevi au ajuns la spital în urma unei acţiuni de dezinfecţie din cauza gripei, dar şi împotriva echipei de igienizare. AEBI susţine că elevii s-au aflat în risc încă de la intrarea în unitatea de învăţământ, potrivit news.ro.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că împreună cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti (FNAP Bucureşti)  solicită de urgenţă să se ia măsuri în cazul şcolii nr.133 din Sectorul 4 al Capitalei.

" "
" "

“Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov şi FNAP Bucureşti solicită de urgenţă Ministerului Educaţiei cât şi Ministerului Sănătăţii să ia măsuri în ceea ce priveşte cazul petrecut astăzi la şcoala nr. 133 din Capitală, unde mai mulţi elevi au fost transportaţi la spital din cauza unei igienizări efectuate luni, 20 ianuarie. Considerăm că autorităţile trebuie să întreprindă măsuri atât împotriva conducerii şcolii, cât şi împotriva echipei de igienizare, deoarece elevii s-au aflat în risc încă de la intrarea în unitatea de învăţământ”, se arată în comunicat.

AEBI precizează că este inadmisibil ca aceste cazuri să existe în şcoli şi că elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional, iar instituţiile statului trebuie să vegheze la siguranţa lor.

“Considerăm că această greşeală este una ce trebuie imediat sancţionată, deoarece sănătatea elevilor nu trebuie în nici un caz pusă în pericol de către nici un factor în timpul procesului educaţional, cu atât mai mult când vina aparţine chiar Direcţiei de Sănătate Publică şi conducerii şcolii”, a declarat Nicolae-Alexandru Rădulescu, preşedinte AEBI.

La rândul său, preşedintele FNAP Bucureşti crede că Direcţia de Sănătate Publică trebuie să verifice cu mai multă atenţie firmele care prestează servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie în unităţi de învăţământ.

“Direcţia de Sănătate Publică să verifice cu mai multă atenţie firmele care prestează servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie în incinta unităţilor de învăţământ, pentru că, după cum se observă, viaţa copiiilor noştri este pusă în pericol. Mai ales în condiţiile în care există şi iminenţa unei epidemii de gripă, iar aceste servicii sunt imperios necesare”,  a declarat Eugen Ilea, preşedinte FNAP Bucureşti.

Elevii Şcolii nr. 133 din Capitală au fost evacuaţi, marţi, după ce mai mulţi copii au acuzat dureri de cap, iar 18 dintre ei au fost transportaţi la spital.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 afirmă că la Şcoala 133 s-a făcut o dezinfecţie din cauza gripei, la solicitarea conducerii unităţii şcolare, de către o firmă autorizată. Ei susţin că procedura a fost respectată, iar elevii care au învăţat în tura de dimineaţă nu au avut probleme, acestea apărând la elevii din tura de după-amiază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *