Skip to content
Politică

Asociația Magistraților cere DEMITEREA Ralucăi Prună

cvlpress.ro

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) îi cere premierului Dacian Cioloş demiterea Ralucăi Prună din funcţia de ministru al Justiţiei, susţinând că temele din agenda ministerială „nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar”.

„Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) solicită domnului Dacian Cioloş, Prim – Ministrul României, eliberarea de îndată din funcţie a doamnei Raluca Alexandra Prună care – prin recomandările pe care le formulează, cu nesocotirea evidentă şi gravă a pricipiilor în lipsa cărora nu pot fi definite şi dezvoltate valorile statului democratic – a probat că nu înţelege rolul şi locul justiţiei în societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbătute şi detaliate de doamna ministrul Raluca Alexandra Prună, ca parte a agedei ministeriale ori a celei personale, nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar”, transmite asociaţia printr-un comunicat de presă, citat de romaniatv.net.

Magistraţii susţin că între ministrul Justiţiei şi corpul de magistraţi „sunt diferenţe ireconciliabile”, precizând că „în cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministrul Raluca Alexandra Prună a generat, ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la înălţimea funcţiei asumate, fără a înţelege impactul acestora în societate şi, mai ales, consecinţele ce se răsfrâng asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametri unei stări de normalitate”.

 

3 comentarii la “Asociația Magistraților cere DEMITEREA Ralucăi Prună

  1. Solicit presedintelui Romaniei sa o scoata din magistratura pe aceasta judecatoare de Neamt, Baltag care intrata in jocuri politice aduce un prejudiciu imens imaginii de justitie, de impartialitate si profesionalism.

  2. Ce grija are Asociatia Magistratiilor din Romania inainte de alegeri cu 3 luni? De ce nu poate lucra ” democratic” in continuare? Pentru ca- i deranjeaza pozii politice exprimata de Dna Ministru Pruna!!! Sa nu credeti cumva ca e ” un joc de picioare” al celor care vor sa se AUTORECOMANDE pentru acest post in viitorul guvern de dupa alegeri…orice asemanare cu asa ceva,este pur intamplatoare…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *