Skip to content
Societate

Asociaţia Municipiilor: Blocarea angajărilor va îngreuna activitatea administraţiei locale

" "

Asociaţia Municipiilor din România critică proiectul de ordonanţă pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, nefiind de acord cu principiul „unu la trei” pentru ocuparea posturilor vacante din sectorul bugetar şi nici cu interdicţia de a achiziţiona din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepţia demnitarilor.

„Pentru prima oară, prin intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017, a fost recunoscut în mod real dreptul autorităţilor locale de a stabili şi implementa propria politică de personal, ţinând cont de realităţile sociale şi de planurile de dezvoltare locală. Renunţarea la acest principiu, la numai doi ani de la statuarea lui legală, nu este oportună. Cele mai multe municipii au trecut în ultimii doi ani de la apariţia legii salarizării printr-un amplu proces de restructurare a schemelor de personal, de reaşezare a atribuţiilor în cadrul unor structuri organizatorice mai suple în primării şi în instituţiile publice locale. Blocarea angajărilor în administraţia publică locală ar reprezenta doar o măsură arbitrară, de natură să îngreuneze activitatea administraţiei locale, atât de greu încercată de continua ‘reformă fiscală şi bugetară'”, se arată într-un comunicat de presă, transmis marţi de AMR.

" "
" "

În ce priveşte interdicţia de a achiziţiona din fonduri publice servicii de telefonie mobilă, Asociaţia Municipiilor apreciază că acest lucru reprezintă „o afectare nepermisă” a principiului autonomiei locale.

„Vă comunicăm că telefonia mobilă asigură un contact direct al serviciilor publice cu cetăţeanul: nici nu putem să ne închipuim servicii publice locale de calitate fără internet şi telefonie mobilă. Poliţiştii locali, inspectorii din cadrul serviciilor de administrare a domeniului public (parcări, pază), personalul din sfera serviciilor de utilităţi publice, asistenţii sociali care pătrund în zone rău famate, etc. utilizează telefonia mobilă şi aplicaţii mobile pentru furnizarea unor servicii de calitate şi pentru propria siguranţă”, arată aceeaşi sursă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *