Skip to content
Societate

Asociaţia Pro Infrastructură: Autostrăzile singure nu aduc izbăvirea de accidente mortale. Domnule Bode, faceţi ceva

facebook/politiarutiera.ro facebook/politiarutiera.ro

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, în contextul numeroaselor accidente rutiere din ultima perioadă, soldate cu zeci de morţi, că „autostrăzile singure nu aduc izbăvirea de accidente mortale”, fiind nevoie de disciplină în trafic, care se obţine prin aplicarea legii de către Poliţia Rutieră şi înăsprirea pedepselor. „Mult prea des Poliţia Română priveşte cu nepăsare şi complicitate cele mai evidente încălcări ale legii: şoferi cu telefonul la ureche, alţii fără centură sau cu farurile stinse. (…) Domnule Bode, faceţi ceva, orice, să daţi un impuls Poliţiei Rutiere să aplice legea, chiar aia permisivă pe care o avem„, susţin reprezentanţii acesteia.

Multitudinea de accidente rutiere recente, unde zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în urma coliziunilor frontale, precum şi ciudatul fenomen de masă în care mai mulţi şoferi au întors nonşalant pe Autostrada A2 mergând intenţionat pe contrasens, ne îndeamnă să avem o discuţie mai largă despre siguranţă pe şosele. Autostrăzile singure nu aduc izbăvirea de accidente mortale. E nevoie de disciplină în trafic care se obţine prin aplicarea legii de către Poliţia Rutieră şi înăsprirea pedepselor pentru contravenţii şi infracţiuni în trafic„, afirmă reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Aceştia reclamă faptul că încălcările legii nu sunt pedepsite.

Mult prea des Poliţia Română priveşte cu nepăsare şi complicitate cele mai evidente încălcări ale legii: şoferi cu telefonul la ureche, alţii fără centură sau cu farurile stinse. Oprind contravenienţii poliţistul poate verifica ITP-ul, starea anvelopelor şi funcţionarea luminilor. Acestea sunt acţiuni simple ce pot fi aplicate azi. Ne întrebăm dacă letargia poliţiştilor le e inspirată de la vârf, de la însuşi ministrul adormit – la figurat – al internelor. Domnule Bode, faceţi ceva, orice, să daţi un impuls Poliţiei Rutiere să aplice legea, chiar aia permisivă pe care o avem. Sancţionând contravenienţii pericol public veţi salva vieţile celor nevinovaţi„, adaugă Asociaţia.

Reprezentanţii acesteia solicită implicarea ministrului de Interne, Lucian Bode.

Iar dacă timpul vă permite aplecaţi-vă asupra pedepselor din lege. Analizaţi cauzele pentru care atât de mulţi dintre cei sancţionaţi nu-şi plătesc amenzile, iar şoferii care ucid din culpă o familie întreagă scapă cu câteva luni şi alea cu suspendare. Domnule ministru, arătaţi-ne că vă preocupă, arătaţi-ne că lucraţi. Noi credem că aveţi destui oameni în instituţie pe care vă puteţi baza ca să faceţi îmbunătăţirile necesare. Unii dintre ei ne scriu pe adresa asociaţiei şi ne spun despre lipsurile de la locul de muncă. Ei sunt atât dintre cei tineri care încă văd în Poliţie un ideal, cât şi dintre cei cu experienţă care intervin primii la carnagii. Căutaţi-i şi dumneavoastră, întrebaţi-i ce au nevoie ca să fie eficienţi. În ziua de după accidentele mortale rezultate din coliziuni frontale, domnul Bode face pe niznaiul şi ne vorbeşte propagandistic despre principalele cauze ale acestora în opinia sa: indisciplina pietonilor şi cea a bicicliştilor. Ave(a)m aşteptări mai mari de la ministrul care are în subordine Poliţia Rutieră!„, se arată în finalul postării, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *