Skip to content
Politică

Asociația Roma Umanitate din Cluj îi acuză pe romi de trafic de migranți

Președintele Asociației Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu, îi acuză pe romi de trafic de migranți. Pascu afimră că romii s-au gândit să-i îmbrace pe imigranți în haine țigănești pentru a-i deruta pe polițiștii ungari, ajutându-i în acest mod să treacă granița în Austria și chiar în Germania.

„Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania atrag atenţia autorităţilor maghiare şi române asupra unor fapte care se petrec în cazul refugiaţilor aflaţi pe teritoriul Ungariei. Unele persoane refugiate arabe sunt ajutate să ajungă în Austria şi Germania de către romi din România, în schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta Poliţia ungară acestea sunt îmbrăcate în haine tradiţionale ţigăneşti. Semnalăm public situaţia autorităţile ungare şi române pentru a lua măsuri adecvate în aceste cazuri pe care le considerăm infracţiuni, deoarece nu dorim ca România să fie, din nou, catalogată în mod negativ din partea forurilor europene în ceea ce priveşte integrarea romilor”, a spus Pascu potrivit b1.ro.

Romii încasează pentru fiecare transport aproximativ 1.500 de euro/persoană.

„Sunt maşini cu numere de România, iar pasagerii par toţi romi, iar poliţiştii unguri sau austrieci îi lasă să treacă fără probleme. Romii care profită de pe urma refugiaţilor încasează cam 1.500 de euro de la o persoană refugiată. Pentru copii nu se percepe niciun ban. Printre cetăţenii români care sunt arestaţi în prezent în Ungaria pentru trafic de fiinţe umane sunt şi unii de etnie romă”, a subliniat Aurel Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *