Skip to content
Societate

Asociație de procurori: CCR a declarat neconstituționale unele prevederi ale infracțiunii de contrabandă. S-ar putea ajunge la dezincriminarea acestei infracțiuni dacă Parlamentul nu corectează codul vamal în 45 de zile

legalis.ro

Asociația „Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (AMASP) atrsge atenția asupra consecințelor deciziei Curții Constituționale a României din 24 martie 2022 prin care au fost declarate neconstituționale unele prevederi ale infracțiunii de contrabandă: S-ar putea ajunge la dezincriminarea acestei infracțiuni dacă Parlamentul nu corectează codul vamal în 45 de zile, spune AMASP, potrivit profit.ro.

În data de 24.03.2022 CCR a hotărât că dispozițiile art. 270 alin. (3) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României sunt neconstituționale deoarece nu se prevede un plafon valoric care trebuie depășit pentru ca faptele să constituie infracțiuni. Articolul vizat de decizie incrimina colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *