Skip to content
Video

”Asta i-a învățat Ceaușescu!” Mureșan trage de mânecă Guvernul pe o temă esențială EXCLUSIV

Glasul Hunedoarei

Invitatul celei mai recente ediții a interviurilor video marca PSnews.ro, europarlamentarul Siegfried Mureșan a vorbit, printre altele, și despre preluarea președenției Consiliului Uniunii Europene de către România, în primul trimestru al anului 2019.

Pe acest fond, membrul Partidului Național Liberal a subliniat că este limpede că poporul român îmbrățișează ideile și valorile promovate de către UE, subliniind că tot mai mulți tineri pleacă să studieze, prin Erasmus, în alte țări.

Țara este extrem de bine pregătită, Guvernul – deloc. De ce spun că țara este bine pregătită? În ultimele luni, am văzut că oamenii au ieșit în stradă cu drapelul Uniunii Europene, pentru a apăra valori europene. Ce vor oamenii? Oamenii vor să trăim ca-n Europa. Școala să fie școală, medicii să te poată trata bine, în bune condiții, în spital, infrastructura să fie modernă. Poporul român e mai pregătit decât oricând să joace în prima ligă în Europa. Tinerii noștri merg la burse Erasmus în alte țări, tineri europeni din alte țări vin încoace. Dacă ieși seara în Centrul Vechi cu prietenii vei auzi la mesele alăturate vorbindu-se limbile altor popoare din UE și este foarte corect. Românii gândesc mai european decât oricând și e foarte clar că vor un model de viață european, nu vor model de viață Putin, Erdogan, Congo sau Madagascar, a subliniat europarlamentarul.

Totodată, Siegfried Mureșan a evidențiat faptul că deși populația României își dorește și este pregătită să ofere mai mult Uniunii, Guvernul este depășit de situație. Coaliția aflată la conducerea statului, mai spune liberalul, nu are nici calitățile necesare pentru purtarea unor negocieri: ”România este mai pregătită decât oricând. Este clasa politică pregătită să joace în prima ligă în Europa? Răspunsul este că, categoric, Guvernul actual nu este pregătit să  joace în prima ligă în Europa. Și vă spun și de ce. Au o gândire provincială de sat de periferie. Ce înseamnă să conduci Europa, să te impui în Europa? Înseamnă următorul lucru: să fii competent, să fii credibil – lucruri care lor le lipsesc – și să gândești pentru Europa în ansamblu, pentru că în timp ce eu, ca europarlamentar român, vreau să fac bine pentru România, la fel colegul portughez vrea să facă bine pentru Portugalia, irlandezul pentru Irlanda, bulgarul pentru Bulgaria, și trebuie să înțelegi că nimeni în Europa nu-ți vrea răul, că nu ești stat membru de categoria a doua – o lozincă pe care ei o tot repetă, deoarece nu sunt capabili să se impună într-o negociere de la egal la egal și le e mai simplu să stea pe margine, să miorlăie și să spună ”vai, cel mare ne vrea răul” ori realitatea este alta. Cum trebuie negociat în Europa ca să te impui, ca să câștigi o negociere? Tu vrei bine pentru poporul român, dar trebuie să înțelegi și ce vrea celălalt. La sfârșitul zilei, trebuie să ajungi la un numitor, la o concluzie care e bună pentru România, bună pentru ceilalți, bună pentru Europa în ansamblul ei”.

Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European i-a comparat pe PSD-iști cu Nicolae Ceaușescu. Goana după pozele cu marii lideri ai lumii are rolul, spune național-liberalul, de a își întării pozițile.

”Nu înțeleg asta, ei sunt întru cu totul alt tip de gândire, singura lor relație cu Europa este că își doresc o legitimare care, de altfel, nu o merită. Doresc fotografiile. Asta i-a învățat Nicolae Ceaușescu. Trebuie s-o spunem foarte clar. Ceaușescu voia fotografii cu președintele Americii, cu regina Marii Britanii. Această boală a rămas, din păcate. Ar face orice acum, și aleargă cu toții după fotografii. Vă aduceți aminte de Liviu Dragnea, la colțul mesei, la Washington, înainte de inaugurarea (sic!) președintelui Trump. Vă spun foarte clar că și Viorica Dăncilă dorește și nu primește întâlniri cu lideri europeni din prima zi de mandat. Ei nu vor fi niciodată a lumii civilizate, a Europei, și este un păcat pentru că, repet, poporul român merită să fie acolo și e mai pregătit decât oricând să joace în prima ligă”, a concluzionat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Secvența este disponibilă de la minutul 21:16 și până la 24:59

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *