Skip to content
Politică

„Astăzi am asistat la un șantaj public al grupului mafiot USRPLUS!” Ce urmează după ce bugetul Capitalei a picat la vot

Inquam Photos / Octav Ganea

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul de buget a fost respins cu 22 de voturi împotrivă, 17 voturi pentru și 14 abțineri.

Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.

Contactat de PS News, Aurelian Bădulescu, liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a explicat că, după episodul de miercuri, potrivit legii, edilul trebuie să convoace din nou partidele politice la discuții, să își creeze o nouă majoritate și să impună din nou pe ordinea de zi un proiect de buget.

Bădulescu a taxat dur și „șantajul” făcut public de „grupul mafiot al USRPLUS”, care a condiționat votul pe buget de obținerea coordonării spitalelor din București.

„Nicușor Dan trebuie să convoace acum din nou partidele politice, să discute cu ele, să își facă o nouă majoritate și să reintre pe ordinea de zi cu un proiect de buget.

PSD, așa cum a anunțat public, nu a votat bugetul propus de Nicușor Dan pentru că nu ne-au trecut cele 5 amendamente depuse de noi. Suntem de acord și suntem dispuși oricând să discutăm, dar nu sub această egidă, a șantajului, așa cum ați văzut că a procedat USR.

De fapt, am asistat cu toții astăzi la un șantaj public al grupului mafiot USRPLUS. Nici cei de la USRPLUS nu au votat Bugetul Capitalei. Doar PNL și PMP a votat „pentru” astăzi. Însă, cum vă spuneam, astăzi am asistat cu toții la un șantaj public al grupului mafiot USRPLUS. Aceștia au condiționat votul pe bugetul Capitalei pentru că au dorit să li se dea în coordonare toate spitalele din București. Merg la șantaj ei, asta se întâmplă”, a declarat Aurelian Bădulescu, liderul consilierilor generali PSD.

Precizăm că PS News a încercat, fără succes, să obțină o reacție și din partea lui Nicușor Dan, edilul Capitalei, dar și din partea viceprimarului general, liberalul Stelian Bujduveanu.

Scandal PNL-USR pe bugetul Capitalei

Consilierii generali USR PLUS au anunțat marți seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma promovată de primarul Nicușor Dan. Ei susțin că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist. Ei îl acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus și cer retragerea proiectului.

Primarul general Nicușor Dan s-a declarat „uluit” în legătură cu scandalul generat pe tema bugetului Capitalei. El a susținut că toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și nu înțelege de unde vin neînțelegerile.

„Ședința de Consiliu General pentru adoptarea bugetului Capitalei pe 2021 este programată miercuri.

Am realizat o propunere de buget care a fost gata în 15 martie și transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul, bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări e cel pe care îl avem azi supus votului.

Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget.

Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate”, a declarat Nicușor Dan, prezent la ședința CGMB de miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *