Invitatul ultimei ediții a interviurilor PSnews.ro este candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu.
În cadrul interviului acordat PSnews.ro, liberalul a dezvăluit care este strategia sa pe ultima sută de metri, subliniind faptul că bucureștenii trebuie să iasă la vot pentru că la un procentaj de vot de 50-50+%, PSD-ul va pierde.
Totodată, Cătălin Predoiu a vorbit despre importanța reprezentativității externe, subliniind faptul că are relații în toată Europa și „Bucureştiul reprezintă România”.
(Minutele: 09:49 – 14:39)
Dan Bucura: Aţi vorbit, un pic mai devreme, de un sondaj pe care-l aveţi şi, din raţiuni pe care ni le-aţi explicat, nu l-aţi făcut public, însă, din toate celelalte sondaje pe care le vedem pe piaţă, dumneavoastră figuraţi cu şansa a doua faţă de doamna Firea.
Cătălin Predoiu: Corect.
Dan Bucura: Aţi şi spus acest lucru.
Cătălin Predoiu: Am recunoscut.
Dan Bucura: Aţi spus că este o diferenţă, aţi catalogat-o ca fiind surmontabilă… Am să vă rog să ne spuneţi un pic care este strategia dumneavoastră, pe ultima sută de metri, de a recupera acest decart (mare, mic – cât o fi el).
Cătălin Predoiu: De a convinge nehotărâţii să iasă la vot, pentru că, la un procentaj de vot de 50-50+%, PSD-ul va pierde. Mesajul meu pentru bucureşteni este că trebuie ieşit la vot. Sigur: unii vor ieşi în cheie politică şi lor le spun: dacă vreţi să oprim PSD-ul, trebuie să votaţi util, pentru că numai PNL poate să bată PSD-ul, dată fiind magnitudinea partidului. În cheie civică, dacă vreţi, mă adresez tuturor (chiar şi membrilor PSD, chiar şi votanţilor PSD, chiar şi simpatizanţilor PSD din Bucureşti), pentru că nu e vorba doar de o problemă politică aici; e vorba de o problemă de integritate şi de capacitate de a conduce oraşul şi capacitate de a reprezenta oraşul. Din punct de vedere al integrităţii, chiar dacă doamna Firea, personal, nu e implicată în niciun fel de dosar până acum, în spatele doamnei Firea sunt grupuri de interese şi bucureştenii ştiu acest lucru: sunt grupuri de interese la nivel politic în PSD, sunt grupuri de interese în Voluntari. Eu nu vreau ca Bucureştiul să devină o anexă a clanului care controlează Voluntariul. Ca să fiu bine înţeles: eu n-am nimic cu cetăţenii din Voluntari; dimpotrivă: în planul meu, gândesc o formare a Regiunii Metropolitane Bucureşti-Ilfov, cu o nouă organizare administrativă, ca să nu se mai suprapună competenţele sectoarelor, să fie o armonie în dezvoltarea Bucureştiului şi a judeţului Ilfov. Bucureştiul are nevoie de un spaţiu de dezvoltare, de respiraţie. Deci problema mare este cu grupurile de interese care controlează Voluntariul. Şi se ştie de către toată lumea că nu vorbim din cărţi; vorbim din ce ne spun oamenii pe stradă – inclusiv problema taximetriştilor mi-a fost semnalată de taximetrişti. De aceea, am pus întrebarea către doamna Firea: dacă este adevărat că o parte din taximetriştii din Bucureşti, veniţi, licenţiaţi din Ilfov, sunt, de fapt, controlaţi de grupul de interese din jurul soţului domniei sale, de domnul Pandele? Întrebarea! Deci problema de integritate e gravă. Repet: nu neapărat la candidat, cât în spatele candidatului – aceste grupuri care stau să intre în Bucureşti. Doi: problema de competenţă. Primăria Capitalei are 851 de salariaţi (aproximativ 900 de salariaţi) numai în clădirea Primăriei. În instituţiile subordonate Primăriei, mai lucrează 18.900 de oameni. Deci, în total (direct sau indirect), primarul general coordonează în jur de 19.000 de oameni. Pentru asta, îţi trebuie experienţă (nu poţi să te califici la locul de muncă), îţi trebuie o experienţă, îţi trebuie capacitate de a înţelege nişte sisteme şi de a lucra cu ele. Eu am demonstrat această capacitate. Eu la minister am condus sute de oameni şi, dacă luăm şi instituţiile subordonate ministerului (inclusiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor), am condus în jur de 20-25.000 de oameni, direct şi indirect.
Dan Bucura: Comparativ cu Primăria.
Cătălin Predoiu: Deci e comparativ cu Primăria. Trei: reprezentativitate externă. „Bucureştiul reprezintă România”, îmi spunea Gunther Krichbaum (preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag – n.r.) acum câteva zile, în conferinţă de presă la Bucureşti. Iar Bucureştiul e reprezentat de primar. Vreau să ştiu şi eu cum poate reprezenta un primar care are problemele pe care le are în propriul partid, care nu are experienţă, nu cunoaşte pe nimeni în Europa, care vrea să aducă – chipurile – investiţii şi interes. Cine stă de vorbă cu doamna Firea? Mă tem că nimeni. Sau, chiar dacă stă de vorbă, stă de politeţe, cinci minute, şi a plecat. Eu am relaţii în toată Europa, cunosc miniştri, cunosc oameni de afaceri, cunosc parlamentari, cunosc comisari europeni, cunosc tot establishment-ul de la Bruxelles. Pentru mine, e foarte simplu să ridic telefonul şi să creez două-trei discuţii, pentru a atrage interes pentru Bucureşti. E foarte simplu să invit aici şi să fiu onorat de invitaţii, e foarte simplu să merg în străinătate, pentru e foarte simplu să interacţionez cu oricine ar putea aduce interes, investiţii, prosperitate în Bucureşti. Deci, pentru aceste trei lucruri, eu cred că ar fi un pericol pentru Bucureşti ca doamna Firea să ajungă acolo. Şi de-aia spun (chiar şi PSD-iştilor şi nehotărâţilor): atenţie mare! Că se termină campania pe 5 şi, din 6 iunie, trebuie condus oraşul. Cine-l conduce? Ăsta e mesajul meu către nehotărâţi: să iasă la vot.
si basescu a fost bun … si trebuia sa nu mergem la vot ! a-ti uitat predoiu ?