Skip to content
Alegeri

Asztalos Csaba (CNCD): Subiectele ce țin de pandemia de COVID-19 s-au transformat în subiecte de campanie

Facebook

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, este de părere că într-un an cu două runde de alegeri, cele locale și cele parlamentare, s-a ajuns la politizarea subiectelor ce țin de pandemia de COVID-19, deși acestea „ar fi trebuit să se trateze tehnic și extrem de decis, fără dileme și fără probleme de comunicare”.

Într-o intervenţie la postul B1TV, oficialul a subliniat că este important ca „după 6 decembrie să avem un Legislativ care să dea un Executiv stabil și să ne apucăm de lucru, pentru că avem multe de făcut”.

" "

Referitor de modul atipic de desfăşurare a campaniei electorale, Asztalos Csaba a afirmat: „Acum, dacă îmi permiteți, cu siguranță multă lume se aștepta la o astfel de situație, pentru că subiectele pe agenda zilnică țin de situația pandemică de COVID și probabil că o problemă a noastră în această perioadă este că aceste subiecte, care nu ar fi trebuit să se politizeze, s-au transformat într-un fel sau altul în subiecte de campanie electorală și așa și am ajuns aici, ca în an de pandemie, cu două alegeri, locale și parlamentare, să politizăm subiecte care ar fi trebuit să se trateze tehnic și extrem de decis, fără dileme și fără probleme de comunicare”.

Întrebat dacă, din postura de cetățean și alegător, este „dumirit” de drumul politic pe care merge România, președintele CNCD a explicat: „Acum, desigur, pot fi multe comentarii. Important este în acest moment să existe dezbatere, să existe campania, cetățeanul să fie informat și să exprime un vot informat. Ceea ce este important, ca după 6 decembrie să avem un Legislativ care să dea un Executiv stabil și să ne apucăm de lucru, pentru că avem multe de făcut”.

Întrebat dacă nu cumva i se pare o discriminare faptul că poporul român nu pare să beneficieze de o informare corectă, astfel încât să știe ce îl așteaptă după ce votează cu un candidat sau cu un partid politic anume, Asztalos Csaba, președintele CNCD, a subliniat: „Teoretic, în orice campanie și rostul campaniei este tocmai de a informa alegătorii. Știm bine că acest lucru nu se întâmplă doar în perioadă de campanie. Este o activitate cumva permanentă, dar avem această situație specială a pandemiei și, desigur, aceste lupte politice care există la noi în țară. Acesta este rezultatul.

Până la urmă, sunt strategi de campanie care propun subiecte pe agenda publică. Sunt dezbateri. Sunt căi de comunicare. Vom avea un rezultat pe 6 decembrie. Eu doar îmi exprim speranța că vom avea o participare cât de cât rezonabilă la aceste alegeri parlamentare, pentru că este important ca cât mai mulți cetățeni ai acestei țări să meargă să voteze pe 6 decembrie”.

1 comentariu la “Asztalos Csaba (CNCD): Subiectele ce țin de pandemia de COVID-19 s-au transformat în subiecte de campanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *