Skip to content
Politică

ATAC armat în Paris, revendicat de ISIS

rebeccabradleycrime.com

Atac armat în Paris, sâmbătă seara: un bărbat a atacat mai mulți oameni cu un cuțit, în centrul orașului, omorând o persoană și rănind grav alte două. Atacatorul a fost împușcat de poliție. Direcția antitero a parchetului a fost sesizată. Informațiile potrivit cărora atacatorul a strigat „Allah Akbar” au fost confirmate de procurorul de caz, care a citat martori, relatează AFP.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei” internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o „sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenţia de presă a SI.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a transmis un mesaj de solidaritate față de victimele atacului și a spus că Franța plătește încă o dată cu sânge prețul libertății, dar nu va ceda în fața inamicilor acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *