Skip to content
Politică

Atac cibernetic în SUA. Călătorii au avut parte de o ”surpriză”

Playtech

Atac cibernetic în SUA. Călătorii au avut parte de o ”surpriză”.

Astfel, sistemul de transport public din San Francisco a căzut victima unui atac cibernetic, iar călătorii au putut călători gratuit, autoritățile preferând să oprească toate mașinile de emitere a biletelor.

Potrivit informațiilor furnizate de Mediafax.ro, se pare că hackerii au cerut o răscumpărare care se ridică la aproximativ 70.000 de dolari. Calculatoarele din rețeaua de transport public a orașului, inclusiv cele din stații au fost dezactivate, după ce pe ecranul acestora a apărut mesajul: „Sunteți sub un atac cibernetic, toate datele de contact sunt criptate”, alături de datele de contact ale atacatorului.

Trenurile nu au fost afectate, dar autoritățile au pornit o anchetă atât în interiorul agenției de transport, Muni, fiind responsabilă de trenurile, tramvaiele și autobuzele din jurul orașului, cât și extern, pentrua stabili cine este vinovat.

„Nu a fost afectat serviciul de tranzit sau sistemele noastre de siguranţă, şi nici informaţiile personale ale clienţilor noştri”, a declarat un purtator de cuvânt, continuând: „Incidentul rămâne în curs de investigare. Drept urmare, nu este oportun să se ofere detalii suplimentare în acest moment.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *