Skip to content
București Politică

Atac cibernetic la Primăria Sectorului 1. Este pretinsă o recompensă în Bitcoin

http://www.stiriutile.ro/wp-content/uploads/2015/11/1-primaria1-1200x798_c.jpg

Activitatea Primăriei Sectorului 1 este blocată de două zile, în urma unui atac cibernetic. Primarul Dan Tudorache spune că incidentul s-a produs miercuri după-amiază, când pe calculatoarele instituţiei a apărut şi un mesaj în care se cerea recompensă în Bitcoin. El afirmă că o echipă de experţi încearcă să recupereze măcar o parte din baza de date a instituţiei şi îi îndeamnă pe bucureştenii care au probleme de rezolvat la primărie să vină la sediu începând de marţi, fiind posibil ca luni să se lucreze în continuare pentru repunerea în funcţiune a sistemului.

Primarul Sectorului 1 a declarat că atacul ciberentic a avut loc „miercuri după-amiază spre seară”, fiind anunţate DIICOT şi firma care se ocupă de administrarea sistemului informatic al primăriei, conform News.ro.

Experţii se chinuie acum să recupereze baza de date. Vor sta şi în week-end şi sper ca luni să avem un rezultat bun şi că îmi spună că au recuperat mare parte din date. Echipa încearca sa decripteze calculatoarele, astfel ca până luni să avem măcar două calculatoare funcţionale în fiecare birou (…) Când au fost criptate datele, era şi un mesaj în care se cerea recompensă în Bitcoin„, a declarat Dan Tudorache, la Digi 24.

El a spus că activitatea instituţiei este complet blocată şi i-a îndemnat pe bucureştenii care au probleme de rezolvat la primărie să vină la sediu începând de marţi, fiind posibil ca luni să se lucreze în continuare pentru repunerea în funcţiune a sistemului.

Aş prefera ca oamenii să vină la primarie de marţi, daca nu ste foarte urgent„, a adăugat primarul sectorului 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *