Atac cibernetic major împotriva Uniunii Creştin-Democrate din Germania

Sursa foto: Pexels

Uniunea Creştin-Democrată din Germania, aflată în opoziţie, a fost victima unui atac cibernetic major, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne de la Berlin, informează dpa.

Ministerul german nu a furnizat informaţii suplimentare despre amploarea sau natura atacului, care este investigat de serviciul de securitate internă al Germaniei, Oficiul pentru Protejarea Constituţiei.

„Totuşi, natura atacului arată (că a fost comis de) un autor extrem de profesionist”, a declarat un purtător de cuvânt.

Incidentul – care are loc cu o săptămână înainte de alegerile pentru Parlamentul European – este luat foarte în serios, potrivit unor surse apropiate guvernului.

Ministrul de interne Nancy Faeser a fost în contact cu liderul partidului CDU, Friedrich Merz.

CDU, partidul fostului cancelar Angela Merkel, a declarat la rândul său că lucrează îndeaproape cu autorităţile de securitate germane şi alţi experţi externi.

Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei urmează să emită sâmbătă un avertisment tuturor partidelor din parlamentul german, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

„Autorităţile noastre din domeniul securităţii şi-au intensificat toate măsurile de protecţie împotriva ameninţărilor digitale şi hibride şi oferă informaţii despre pericole. Vedem încă o dată cât de necesar este acest lucru, mai ales înainte de alegeri”, a adăugat el.

Şi Partidul Social Democrat (SPD), aflat la guvernare în Germania, a fost victima unui atac cibernetic anul trecut, conturile de e-mail ale formaţiunii fiind piratate. Guvernul a dat vina pe o unitate a serviciilor de informaţii militare ruse pentru acel atac şi a convocat la MAE din Berlin un diplomat rus de rang înalt.

Companii germane din logistică, apărare, domeniul aerospaţial şi sectoarele serviciilor IT au fost şi ele victime ale atacului de anul trecut.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: