Skip to content
Internațional

Atac cu bombă la Kabul asupra vicepreşedintelui Amrullah Saleh. Oficialul a scăpat nevătămat

Twitter/amrullah saleh

O bombă amplasată la o margine de drum la Kabul a vizat convoiul vicepreşedintelui afgan Amrullah Saleh, care a scăpat nevătămat în urma acestui atac, dar cel puţin 20 de persoane, între care civili şi gărzi de corp ale oficialului afgan, au fost ucise şi rănite, a relatat Reuters, citând un purtător de cuvânt al acestuia.

Inamicii Afganistanului au încercat încă o dată să-i facă rău vicepreşedintelui Amrullah Saleh în această dimineaţă‘, a declarat Razwan Muran, şeful serviciului de presă al lui Saleh într-o postare pe Facebook, adăugând că ‘atacul terorist a eşuat şi Saleh a scăpat din atac, viu şi nevătămat‘. Acelaşi purtător de cuvânt a declarat pentru Reuters că mai multe gărzi de corp ale vicepreşedintelui au fost rănite în atentat.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 16 au fost rănite în urma atacului, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii afgan.

Nerevendicat deocamdată, atacul intervine chiar înainte de mult aşteptatele negocieri de pace între guvernul afgan şi talibani la Doha, capitala Qatarului, informează agerpres.ro.

Saleh, fost şef al serviciilor de informaţii afgane, a supravieţuit mai multor tentative de asasinat, inclusiv una asupra biroului său, anul trecut, când au fost ucise 20 de persoane.

Oficiali şi diplomaţi au avertizat că recrudescenţa subminează încrederea necesară pentru succesul negocierilor menite să pună capăt insurecţiei care a început după înlăturarea talibanilor aflaţi la putere la Kabul în urma intervenţiei forţelor americane la sfârşitul anului 2001.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *