Skip to content
Politică

Atac dur la adresa Ministrului Justiției: O șemecherie ordinară, o cârciocărie! VIDEO

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a avut intenția să-l evalueze pe procurorul general Augustin Lazăr, ci să-l dea afară, așa că a trebuit să găsească motive. Așa se explică celebra ordonanță de clasare a unui dosar care îl viza pe președintele Iohannis, semnată de un alt procuror, dar pe care îl cheamă tot Lazăr. Nu a fost nicio confuzie, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Tudorel Toader nu și-a întins nicio capcană. Văd pe ecrane: a încurcat Lazării. Tudorele! Dorele! Dorel e un personaj simpatic, cu adevărat atașant. Cum adică, punem pe creatura asta numele Dorel?”, a spus jurnalistul.

„Dl Tudorel Toader a avut acea ordonanță în fața ochilor, a citit-o, era în dosar. A văzut că scrie Cristian A. Lazăr, ce confuzie? Dar pentru că dl Toader nu a venit să facă o evaluare, a venit așa: eu trebuie sa-l dau pe ăsta afară, drept care trebuie să găsesc… câte? 20, că și la Kovesi au fost 20. Și începe să le caute: Aaa, asta e buna asta cu Cristian A. Lazăr. Și cum o dă? În seara respectivă, când pronunță fraza în legătură cu documentul, ce spune? O ordonanță, o clasare semnată de procurorul Lazăr, nu procurorul general, nu procurorul Augustin Lazăr, lucru pe care l-a făcut în mod deliberat”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

El a comparat acest gest, cu „un mecanism de fake news protocronic”, asemănător cu ceea ce se publica în presă în anii 90.

„O șemecherie ordinară, o cârciocărie, făcută de acest domn care se pretinde profesor universitar, rector, în toate comitetele și comițiile. A dat-o în dungă, a creat după aceea… De ce credeți că a stat toate zilele astea? De ce nu a ieșit în seara respectivă să spună iată documentul,iată ce problemă avem cu candidatura? Manipulare ca în cazul Dragnea. Să intre în capul cetățenilor în aceste zile că procurorul Augustin Lazăr l-a „albit” pe Iohannis să poată candida la președinție și apoi Iohannis l-a numit procuror general. I-a pus hârtia acolo, știți cum sugerează Tudorel Toader? Că i-a pus hârtia cum se pune plicul cu șpaga, sub șervet sau sub un ziar. Dacă ar fi arătat acea hârtie, se vedea clar numele Cristian A. Lazăr și se ducea dracului toată manipularea”, a continuat jurnalistul, potrivit digi24..

El a explicat că acest lucru a fost posibil pentru că Lazăr este un nume comun, cum este Iliescu, cum este Constantinescu.

Pentru mine e un ticălos prost acel invidid. Asta e manevră? Mă gândesc, omul ăsta a judecat niște cauze, trece drept tehnocrat. Este mai jos decât mulți politicieni din România”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *