Skip to content
Politică

Atac fără precedent către Iohannis din partea unui important om de afaceri și lider politic: „Recunosc, eu nu am dat meditaţii”

Într-un comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, vicepresedintele fondator ALDE si secretar de stat la Departamentul Mediul de Afaceri, din cadrul MEIMMMA, Cătălin Beciu, a comentat dur decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge Codul Fiscal: „Domnule preşedinte, v-aţi bătut joc de munca mea”.

Astfel, Cătălin Beciu îl acuză pe Klaus Iohannis că, fără să îi pese că distruge democrația din România și din ambiția de a-și consolida influența își bate joc de munca de o viață a oamenilor de afaceri din România.

De asemenea, liderul ALDE a subliniat importanța Codului Fiscal și progresele din ultimele luni și faptul că președintele are „o funcție prea mică” pentru a se putea opune dorințelor mediului de afaceri.

„În doar câteva luni am reuşit lucruri importante, fie că vorbim despre implementarea plăţilor directe către subcontractanţii din contractele pentru lucrări publice, fie că vorbim despre elemente importante din textul Codului Fiscal, cum ar fi „in dubio contra fiscum”, ori de crearea grupurilor de lucru ANAF – mediul privat, grupuri care au impus, de pildă, schimbarea legii referitoare la casele de marcat. (…)Ei, oamenii de afaceri, vor acest Cod Fiscal, iar dumneavoastră nu vă puteţi impune hotărârile în faţa unui om de afaceri. Aveţi o funcţie prea mică…”, a subliniat liderul ALDE în comunicat.

Redăm integral comunicatul de presă/ scrisoarea deschisă din partea lui Cătălin Beciu:

Am luat cunoştinţă despre decizia preşedintelui României de a respinge Codul Fiscal.
Înainte de a vă spune ce cred despre această situaţie, sunt obligat să recunosc faptul că oameni de afaceri, prieteni, colegi de partid, precum şi membrii ai familiei mele – cunoscându-mă bine, cu toţii – m-au sunat, cerându-mi să nu uit că poziţia actuală mă obligă la o anume politeţe, la un anume limbaj.
Pe cale de consecinţă, dacă am înteles eu bine, cuvinte ca „scârbă”, „trădare”, „prostie” ori „nemernicie” ar trebui evitate. Păi, să le evit…

Domnule preşedinte,
Chiar dacă ocup temporar această poziţie politică, mă consider om de afaceri. Mi-am înfiinţat compania în urmă cu un sfert de secol, atunci când încă eram un copil, la 19 ani. Am parcurs toate etapele capitalismului românesc, acumulând atât cât am putut-o face, respectând toate regulile şi plătindu-mi taxele. Am dobândit, astfel, o reputaţie excelentă, dar şi o bună înţelegere a economiei româneşti. Am muncit mult, uneori incredibil de mult. Nu am înşelat pe nimeni, niciodată. Nu am minţit. Recunosc, nu am dat nici meditaţii.

Am acceptat această poziţie pentru că ştiam ce nu vreau să li se mai întâmple şi altora, din cele ce mi s-au întamplat mie, pentru că o parte dintre acele lucruri m-au silit să declar prima grevă fiscală pe care o companie a declarat-o, pe acest continent. Îmi doream să nu mai existe abuzuri ale statului împotriva mediului de afaceri, îmi doream reguli simple, îmi doream principii.
În doar câteva luni am reuşit lucruri importante, fie că vorbim despre implementarea plăţilor directe către subcontractanţii din contractele pentru lucrări publice, fie că vorbim despre elemente importante din textul Codului Fiscal, cum ar fi „in dubio contra fiscum”, ori de crearea grupurilor de lucru ANAF – mediul privat, grupuri care au impus, de pildă, schimbarea legii referitoare la casele de marcat.

Domnule preşedinte, v-aţi bătut joc de munca mea, de munca oamenilor mei, de timpul pe care l-am petrecut consultând tot mediul de afaceri relevant din România, precum şi de toţi oamenii de afaceri din această ţară. Aţi făcut asta din cel mai egoist motiv cu putinţă: ambiţia de a vă consolida influenţa, lucru pe care îl tot încercaţi, de câteva luni, fără să vă pese că distrugeţi democraţia în această ţară. Nu v-aţi luptat pentru democraţie, în 89′, aşa că nu aveţi cum să o preţuiţi. Nu aveţi cum să preţuiţi nici mediul de afaceri, că nu aţi făcut parte din el. Totuşi, din ce aţi făcut parte? Până la urmă, preţuiţi ceva? Ori, ca să fie şi mai simplu, vă pricepeţi la ceva?

Astăzi, oscilez între dorinţa de a rămâne şi dorinţa de a pleca din Guvern.

Aş rămâne pentru că este în natura mea să îi apăr pe cei din rândurile cărora fac parte, de aici, de pe scaunul asta, dar tot în natura mea este şi să nu am de-a face cu cei pe care îi detest.

Dacă rămân, domnule preşedinte, se cheamă că facem parte din acelasi grup, acela al oamenilor politici, fireşte, dumneavoastră având un rol mult mai important. De aceea şi puteţi distruge atât de mult. Problema este că eu nu vreau să fiu parte a unui grup din care faceţi parte.

Nu vă plac, nu v-am votat, iar inexplicabila dumneavoastră alegere în funcţia de preşedinte al României a fost pentru mine un şoc. Am ştiut imediat că ţara asta a greşit şi că este în pericol.

Astăzi, domnule preşedinte, aţi arătat că temerile mele au fost justificate.

Din acest motiv, dar şi din celelalte, voi cere mediului de afaceri să lupte pentru ceea ce crede el că este bine şi nu pentru ceea ce credeţi dumneavoastră că trebuie ca oamenii de afaceri să facă. Ei, oamenii de afaceri, vor acest Cod Fiscal, iar dumneavoastră nu vă puteţi impune hotărârile în faţa unui om de afaceri. Aveţi o funcţie prea mică…”, se arată în comunicatul de presă transmis de Cătălin Beciu.

22 comentarii la “Atac fără precedent către Iohannis din partea unui important om de afaceri și lider politic: „Recunosc, eu nu am dat meditaţii”

 1. Este asa de bine scris incit nu mai ramine nimic de comentat ! Ce se intimpla , o luam de la capat , dupa zece ani de dezbinare si indobitocire a romanului!

  1. exceptional de buna scrisoarea, exprima tot ceea ce am fi comentat si noi, ar trebui toti oamenii de afaceri sa ia atitudine impotriva acestui presedinte antiroman !

 2. Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el si-o tot lărgeste. dorind tot mai mult lux pentru el si nevastă-sa!
  Peste tot în lumea civilizată, cînd Conducătorii cer Poporului să strîngă cureaua, încep prin a da ei exemplu de strîngere a curelei.Anuntă că-si reduc salariul, renuntă la facilităti luxoase.Iohannis a cerut poporului Român să strîngă cureaua.El însă, cheltuieste bani publici ca presedinte.
  — A cerut Guvernului să-i tripleze salariul înaintea altor functionari publici. Cînd Ponta i-a respins cererea, s- a supărat rău de tot a respins Codul fiscal pe motiv că favorizează cresterea salariilor la bugetari fără sustținere în Buget. El însă cînd a cerut guvernului să-i tripleze salariul, nu s-a întrebat dacă asta are sustinere de la Buget.
  — A cerut RAPPS să-i transforme Vila Lac 2 într-un Versailles românesc. Cînd a cerut dormitor de 500 metri pătrati nu s-a gîndit că e o cheltuială nesăbuită a banului public?
  — În cele sase luni si ceva care au trecut de la instalarea la Cotroceni, Iohannis si nevastă-sa au voiajat peste hotare mai mult decît Băsescu într-un mandat. Voiajele au fost absolut inutile, deoarece au fost cu precădere în tări membre ale UE
  — De ce a făcut aceste voiaje? Ca să aibă Carmen Iohannis posibilitatea să-si etaleze toaletele de ceremonial la nivel înalt. Că doar n-oti vrea să le etaleze la liceul din Sibiu? Înseamnă aceste voiaje cheltuieli nesăbuite ale banului public? Înseamnă.
  — Si a schimbat masina presedintiei cu una mult mai luxoasă; a făcut să aterizeze la Sibiu avionul prezidential pentru a-i lua pe el si pe consoartă direct din sufragerie; si-a sărbătorit ziua de nastere în vila de lux de la Neptun.
  — Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el si-o tot lărgeste. Băsescu ne sfida prin discurs. Iohannis, prin tăcere si lux

 3. Un dobitoc PSD-ist, „om de afaceri” sustinut de Ponta si satra sa. Eu ca roman vreau sa platesc taxe mari, dar sa am parte de servicii pe masura din partea statului… aici e buba. Oamenii de genul celui de mai sus, cu bani, vor taxe mici si servicii proaste pentru ca ei au influenta si isi rezolva problemele oricum, iar noi platim, stam la coada si cand am crezut ca am ajuns sa intram la dl functionar vine baiatul destept de mai sus si suntem expediati mai rau ca niste caini. Nu aici era problema majora a Romaniei, ci egalitatea in fata legii, iar despre Guvernul care s-a gasit sa modifice Codul, chiar daca nu l-am citit, pot sa am unele semne de intrebare, avand in vedre ca taticul codului e cercetat penal precum si premierul, ce da cu capul de pereti ca nu-i iese manipularea Codul fiscal.

 4. cine esti d-ta Catalin Beciu?Om de afaceri de un sfert de secol?!Ce pregatire ai avut la 19 ani si de unde banii de pornire? Casele de marcat ale cui afacere au fost?Cine a tras foloasele dupa ele?
  Care democratie sa distruga PRESEDINTELE?A voastra ,”oameni de afaceri”,carora le putem multumi o Romanie furata? Daca taceai ramaneai mai intelept…iar eu vreau sa fac parte din grupul
  presedintelui

 5. FELICITARI domnule presedinte IOHANIS sunteti omul care are viziune trebuie AUSTERITATE la banul public ,ar trebui sa luati in calcul si majorarea taxelor la transferul de bani din strainatate spre Romania si reducerea salariilor bugetarilor cu cel putin 25% aste neaparat si marirea taxei la carburanti ,nevoie de AUSTERITATE la banul public ,Romania va sustine FELICITARI

 6. am citit articolul de mai sus si il apreciez in integralitatea lui din toate punctele de vedere.acum,prima mea reacti,a fost aceea de a constata cit de fericit pot fi NEINREGIMENTAT POLITIC.spre deosebire de autorul articolului,eu pot folosi cuvintele interzise lui,insa.propria-mi persoana de TIGAN ROMANIZAT,amutita de tupeul si nemernicia altora,fie ei si in scaune inalte,nu-mi permite nici macar sa le rostesc in gind,dar sa le mai si scriu.asta pentru ca CITITORUL acestor rinduri,trebuie inainte de toate protejat si respectat.speranta mea ramine insa ca ne vom trezi si vom realiza ca sintem d-l alegator,capul de locuitor din statistici,cel ce le aduce scaunul sub fund,mancali-l-ar cancerul de nenorociti,ca p-astia nu ii mai satura nimeni.trebuie sa vina iar stolo,stica,videanu brceanu,s.a.ca mai au ceva de spus.cind le iesea stapinul si comunica masurile geniale de furt si piraterie,toti dadeau din cap,acum ne arata din nou marele pdl ca n-au uitat miscarea

 7. Nici macar politician nu e. E un bisnitar care pozeaza in politician. Incearca si el sa se bage in seama, ca altii il ignora complet.

  Johannis a respins justificat codul fiscal modificat, nu degeaba e sas. Nu te apuci sa tai din venituri la modul drastic fara sa te asiguri ca iti raman suficienti bani de cheltuiala. Doar un bisnitar cum e Beciu (oare-o fi vreo predestinare in numele asta?) sau un mincinos cronic cum e Ponta pot crede ca asa se face relaxarea fiscala.

 8. Asta este yohy……pacat ca nu si-a aratat adevarata fata inainte de votare!!!!!! sa-l vedem in toata splendoarea si maretia lui de om p……olitic!!!!

 9. Nu inteleg de ce trebuie ca lumea de afaceri sa fie asa de suparata. Codul Fiscal nu a fost respins, ci a fost trimis inapoi spre re-examinare. PSDei au incercat sa introduca populism cat cuprinde pe langa legile fiscale cu adevarat necesare. Johanis a observat acest lucru, stie acest populism servit la pachet cu Codul Fiscal este o parte din mita electorala pentru 2016. Avem nevoie de reponsabilitate. Aveti rabdare, Codul Fiscal va fi promulgat in curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *