Skip to content
Politică

Atac împotriva presei. Un jurnalist a fost ucis în Mexic

news.com

Un alt jurnalist a fost împușcat, marți, în Mexic. El devine al șaptelea ziarist asasinat în țară de la începutul anului.

Potrivit News.ro, Ruben Pat, directorul săptămânalului Playa News, a fost ucis când se afla în faţa unui bar, dimineaţa devreme, la Playa del Carmen, situată la 60 de kilometri de celebra staţiune balneară Cancun.

Autoritățile locale au emis un comunicat în care condamnă „intimidarea exercitată împotriva profesiei de jurnalist prin atacuri violente” și promit să faca dreptate victimei.

La sfârşitul lunii iunie, un alt jurnalist al acestui săptămânal online, José Guadalupe Chan, în vârstă de 35 de ani, a fost împuşcat în cartierul Felipe Carrillo Puerto din acelaşi Stat de pe coasta caraibiană.

Ruben Pat a fost intervievat în iunie de AFP după moartea colegului său, precizând că acesta din urmă a primit ameninţări telefonice legate de activitatea sa jurnalistică.

Sectorul Cancun şi Playa del Carmen, foarte apreciate de turiştii străini în special pentru plajele sale, a cunoscut în ultimii ani o creştere puternică a violenţelor legate de crima organizată.

În 2016, schimburi de focuri de armă între grupări criminale s-au încheiat cu cinci morţi la Playa del Carmen în timpul unui festival de muzică electronică, între care doi canadieni, un italian şi un columbian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *