Skip to content
Politică

Atac la adresa lui Iohannis, înainte de conferința privind referendumul pentru familie

Președintele Klaus Iohannis a fost ținta unui atac lansat de organizatorii conferinței privind referendumul pentru familie, după ce a declarat că este un subiect sensibil.

Mai exact, evenimentul ce va avea loc joi, în Parlamentul României, – “Conferinţa Referendumul pentru Căsătorie în România: Perspective Naţionale şi Internaţionale” – “vine într-un moment de răscruce al demersului cetăţenesc” de redefinire a familiei, arată organizatorii într-un comunicat. În același comunicat, Coaliția pentru Familie și partenerii săi spun ”că preşedintele ţării şi al tuturor românilor se declară împotriva referendumului, demersului şi a celor 3 milioane de semnatari, invocând un motiv inexistent: discriminarea”, conform News.ro.

Cu toate acestea, Iohannis  a afirmat că discriminarea va dispărea atunci când societatea în general devine mai conştientă. El a adăugat că în şcoală discriminarea poate fi eliminată mai uşor atunci când dascălii se vor implica, când părinţii se vor implica, când conducerile şcolilor se vor implica şi când această dorinţă de a fi deschişi din partea societăţii se transmite şi clasei, şcolii, sistemului la modul cel mai general.

”Ştiţi foarte bine că în momentul de faţă o discuţie pe modificarea Constituţiei inflamează societatea românească. Eu cred că şi în chestiunea discriminării, şi în chestiunea modificării Constituţiei, cuvântul cel mai potrivit este toleranţă. Dacă suntem toleranţi nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaştem pe celălalt şi să încercăm să îl înţelegem. Trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat şi eu n-am văzut rolul meu în a tranşa discuţia de exemplu pe Constituţie, ci eu văd rolul meu în a explica societăţii în ansamblu că toleranţa este o calitate esenţială a unei societăţi moderne din Europa secolului XXI, şi nu altceva. Şi atunci, cu siguranţă într-un climat de mai bună toleranţă şi aceste chestiuni de eliminare a discriminării vor fi mult mai uşor de tratat”, a subliniat șeful statului.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *