PSnews

Ultima Oră

Atac la PSD, Ovidiu Raețchi: politicile pur stângiste, o guvernare de tip Văcăroiu!

PSNews.ro

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi a trecut la atac asupra programului de guvernare al Partidului Social Democrat, afirmând că politicile pe care aceștia le propun sunt pur stângiste și se asemănă cu cele ale lui Nicolae Văcăroiu, fost prim ministru între 1992 și 1996.

Mai exact, deputatul PNL încearcă să explice că propunerile PSD-iștilor nu vor face decât să încetinească mersul economiei, este relatat de în comunicatul de presă transmis redacției PSNews.ro.

Guvernarea PSD nu a produs nimic pentru acele elemente care asigură dezvoltarea unei țări. Nu avem investiții în infrastructură. Nu vedem nimic consistent in materie de autostrăzi. Toate proiectele majore sunt amânate în așteptarea unui fantomatic fond de dezvoltare„, declară Raețchi.

De asemenea, deputatul analizează și situația datoriilor externe pe care România le are, subliniind că se află la un nou nivel maxim.

În schimb, datoria externă a României a crescut cu 1,88 miliarde euro în primele cinci luni, un nou nivel maxim din decembrie 2014, deficitul de cont curent este cu 15% mai mare raportat la aceeași perioadă din 2016, investițiile statului sunt cele mai mici din ultimii zece ani (au scăzut cu 54% comparativ cu anul trecut), iar companiile străine și-au redus investițiile directe în România cu 13%„, evidețiează Ovidiu Raețchi.

Acesta atacă și faptul că PSD a investit prost, către ajutoare sociale sau stadioane, iar în alte județe unde conducerea este de dreapta, se observă elemente de modernizare.

Nu în ultimul rând, deputatul discută și despre situația din București, unde, de un an de la investirea primarului Gabriela Firea, nu se întrevede nimic, pe mai multe domenii.

Nu s-a făcut nimic pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Nici măcar la nivel legislativ nu există această dorință. Câteva sute de clădiri se pot prăbuși în București la un cutremur puternic. Gabriela Firea nu a reușit, în mai bine de un an, să ofere nimic concret în materie de străzi, de pasaje, metrou, transport, benzi unice. Nimic, măcar o realizare pentru dezvoltarea orașului și a infrastructurii sale. În schimb, utilizează bugetul pentru festivaluri, concerte și nenumărate forme de ajutor bănesc direct (…) Politicile pur stângiste vor încetini motoarele economiei și ne duc înapoi la o guvernare de tip Văcăroiu„, a încheiat Ovidiu Raețchi.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi