Atac masiv al armatei ruse asupra Kievului. Josep Borell, nevoit să coboare în adăpostul subteran

Hotel Bombardat
Sursa foto: Facebook - ДСНС України

Rusia a atacat masiv capitala ucraineană cu rachete la primele ore ale dimineţii, în plină vizită a Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, care a fost nevoit să coboare, împreună cu restul delegaţiei, în adăpostul subteran al hotelului din Kiev unde este cazat, potrivit EFE.

Alarma aeriană care l-a obligat pe politicianul spaniol să se adăpostească înainte de începerea programului său de întâlniri preconizate pentru miercuri – care cuprinde întrevederi cu preşedintele Volodimir Zelenski şi alţi lideri ucraineni – a fost declanşată în jurul orei locale 06:00 (03:00 GMT).

„Rachete deasupra Kievului şi estului Ucrainei”, a informat la început pe Telegram şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene. La scurt timp, acelaşi canal oficial a transmis că „mai multe rachete” se îndreptau spre Kiev.

La o oră după ce sirenele au răsunat în oraş, avertizând asupra unor posibile atacuri, o explozie puternică a putut fi auzită în centrul Kievului, care ar fi putut fi rezultatul impactului dintre o rachetă rusească şi un proiectil lansat de apărarea antiaeriană ucraineană.

Citeşte mai mult AICI

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL