Skip to content
Europa

UPDATE Atac terorist la Viena: patru persoane au murit, 15 au fost rănite

Twitter

UPDATE Ora 8.20

Cel puțin 4 persoane au murit marți seara la Viena în urma unui atac terorist islamist: doi bărbați, o femeie aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 au fost rănite, printre care și un ofițer de poliție. Casa atacatorului a fost deja percheziționată, a transmis șeful poliției marți dimineață, într-o conferință de presă extraordinară. Autoritățile au spus că este posibil să fie vorba despre mai mulți atacatori. ”În momentul de față credem că sunt mai mulți (atacatori). Dar investigăm orice pistă”, a declarat șeful poliției.

Știrea inițială

O femeie rănită în atacul terorist de luni seara din centrul Vienei a încetat din viaţă la spital, ceea ce face ca bilanţul victimelor în rândul civililor să crească la două, conform informaţiilor furnizate de primarul capitalei austriece Michael Ludwig, transmite Reuters.

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a informat că cel puţin un suspect implicat în atac continuă să se afle în libertate, menţionând de asemenea că sunt mai mulţi morţi, potrivit dpa.

„Aceasta este cea mai grea zi trăită de Austria de o lungă perioadă de timp„, a declarat Karl Nehammer. El a confirmat moartea unui suspect, care era puternic înarmat. Acesta avea asupra sa o puşcă, un pistol şi o macetă. Poliţia verifică în prezent identitatea atacatorului ucis.

Directorul general al siguranţei publice Franz Ruf a anunţat „o întărire a controalelor la frontiere” şi organizarea de baraje în oraş, transmite AFP.

Preşedintele Austriei Alexander Van der Bellen a condamnat ferm atacul.”Ne vom apăra libertatea şi democraţia împreună şi în mod hotărât cu toate mijloacele necesare„, a scris şeful statului într-o postare pe Twitter, informează agerpres.ro.

Preşedintele austriac a mai scris că gândurile şi simpatia sa se îndreaptă către victime, răniţi şi familiile lor:”Suntem toţi profund întristaţi”.

Totodată, Van der Bellen a mulţumit şefilor de stat şi de guvern pentru mesajele de susţinere transmise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *