Skip to content
Politică

UPDATE Prima reacţie a lui Ponta după atentatul din Franţa / Atac terorist revendicat de Statul Islamic in Franța. Un om a fost decapitat

" "

UPDATE 16:16

Premierul Victor Ponta a avut, în urmă cu puţin timp, o reacţie după atentatul din Franţa.

" "

“Profundă indignare după atentatul din Isère. Susţinere pentru Franţa, în aceste momente de mobilizare anti-teroristă”, a scris prim-ministrul pe Twitter în limba franceză.

————–

O explozie a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor câtorva într-o uzină de gaz industrial din Isere. Deflagraţia a fost provocată de două persoane care au intrat cu maşina în uzina Air Products din Saint-Quentin-Fallavier (circa 30 km de Lyon), informează gandul.info

Unul dintre atacatori a fost reţinut de jandarmi. La faţa locului au fost găsite bannere în arabă care nu au fost încă expertizate. Un cadavru decapitat a fost găsit în apropierea uzinei.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, unul sau mai mulți indivizi, la bordul unui vehicul, au forțat intrarea în uzină. O explozie a survenit apoi’‘, a declarat o sursă apropiată dosarului.

Unul dintre atacatori şi-a declarat apartenenţa la Statul Islamic.

AFP relatează că ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve se va deplasa „imediat” la faţa locului, în timp ce Le Dauphiné libéré susţine că a fost sesizat Parchetul antiterorism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *