Skip to content
Politică

Atac voalat la Tăriceanu. Un deputat din aripa PC vrea conducere unică în ALDE

Citiți în cele ce urmează despre un atac voalat la adresa co-președintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu. Un deputat din aripa Partidului Conservator (PC) vrea conducere unică în Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Este vorba despre Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei parlamentare de control al SRI. În august 2016, el a fost desemnat drept președinte unic al organizației ALDE Timiș.

Într-un comunicat remis joi PSnews.ro, Cucșa transmite că filiala pe care o conduce solicită organizarea unui congres național pentru alegerea unui președinte unic al ALDE. Putem interpreta această solicitare drept un asalt mascat la fotoliul lui Tăriceanu, întrucât anul trecut a fost marcat de o serie de declarații belicoase la adresa acestui co-președinte, toate venind dinspre aripa PC a ALDE, în frunte cu senatorul Vasile Nistor (exclus în cele din urmă din partid în octombrie 2016).

Cucșa explică faptul că delegația Permanentă a ALDE Timiș s-a întrunit vinerea trecută (pe 25 februarie), fiind prezente 114 persoane din totalul de 153. Membrii delegației au propus și au votat în unanimitate organizarea congresului la nivel național pentru a se alege conducerea centrală a partidului, conform statutului, se mai arată în comunicat.

„Am avut deosebita bucurie de a mă reîntâlni cu colegii din toate organizațiile din județ și de a dezbate atât subiecte ce țin de organizarea internă a partidului, cât și subiecte care țin de administrația locală și guvernare pentru a îndeplini, cu maximă responsabilitate, cele asumate în campaniile electorale. În urma dezbaterilor între colegi, Delegatia Permantă a ALDE Timiș a solicitat prin votul majorității delegaților prezenți, organizarea cât mai rapidă a congresului la nivel național în vederea alegerii conducerii centrale. Ne dorim organizarea Congresului Național cel târziu în luna aprilie 2017 pentru ca cei aleși în conducere să pregătească partidul din punct de vedere organizatoric pentru urmatoarele alegeri și să vegheze la implementarea programului de guvernare pentru a fi aplicate măsurile liberale. Pentru o mai bună organizare este mult mai eficient și se impune să alegem un birou național condus de un singur președinte”, a declarat Marian Cucșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *