Skip to content
Politică

Atacul din Finlanda este unul terorist. Doi oameni au murit

thesun.co.uk
" "

Atacul de vineri după-amiază ce a avut loc în Finlanda, în orașul Turku a fost catalogat ca unul terorist. În urma acestui act, două persoane și au pierdut viața și alți opt au fost răniți.

Încă de vineri se cunoștea faptul că atacatorul care a înjunghiat mai multe persoane a fost împușcat în picior și luat în custodie de către atacatori, însă sâmbătă au fost făcute mai multe declarații privind identitatea acestuia și bilanțul persoanelor atacate.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, originar din Maroc, a înjunghiat doi finlandezi, care au murit. Printre cei 8 răniți se află și doi suedezi și un italian, relatează BBC.com.

Autoritățiile au făcut un raid și au arestat mai multe persoane.

Atacul a fost inițial catalogat drept crimă, dar pe timpul nopții am primit mai multe informații care indică faptul că aceste crime sunt noi atacuri teroriste”, se arată într-un comunicat al poliției finlandeze.

De asemenea, oamenii legi cunosc identitatea tânărului marocan, însă nu vor să o facă publică deocamdată.

Atacul avut loc în Piața Puutori din orașul aflat la sud-vest, Turku. Alerta s-a dat la ora locală 16:02, când a fost raportat că un bărbat se plimbă cu un cuțit în mână, folosindu-l pentru a răni mai multe persoane, înainte să fie împușcat de către polițiști la 16:05.

Acesta este primul atac extremist islamic din Finlanda.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *