Atacuri cu drone la graniță, alertă în Galați și Tulcea

Sursa foto: poliția de frontiera
Sursa foto: poliția de frontiera

Ministerul Apărării confirmă că sistemul de supraveghere radar al armatei a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Vineri seară, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian”.

ACTUALIZARE 8.05 Au fost reluate căutările pe un câmp de la marginea orașului Galați. Sunt căutate posibile obiecte care ar fi căzut, după ce o persoană a sunat noaptea la 112 și a spus că a văzut ceva căzând. Anchetatorii au stabilit coordonatele de căutare, zona a fost izolată, echipaje de la Poliția Rutieră nu lasă pe nimeni în zonă.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național.

Căutările vor continua și în cursul acestei zile. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate. MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a comunicat Ministerul Apărării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: