Skip to content
Politică

Atanasiu aruncă ironii fine la adresa emoțiilor penale ale lui Băsescu în dosarul răpirii jurnaliștilor

Atanasiu aruncă ironii fine la adresa emoțiilor penale ale lui Băsescu în dosarul răpirii jurnaliștilor

Dosarele lui Traian Băsescu tulbură apele politicii și stârnesc o serie de reacție din parte aleșilor.

" "

Judecătorii au stabilit miercuri dacă redeschid dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak.

Potrivit magistraților Judecatoriei Sectorului 5, pronuntarea unei decizii in cazul cererii Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmaririi penale pe numele fostului presedinte Traian Basescu in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak s-a amânat pentru 21 octombrie.

Traian Băsescu a declarat în fața Judecătoriei Sectorului 5 redeschiderea dosarului ar fi „o palmă pentru România”.

Subiectul a fost dezbătut și în emisiunea „Subiectiv” de la postul Antena3, unde a fost prezent și Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal, Teodor Atanasiu: „Eu stiu un lucru ca orice ancheta nu poate fi o paguba la adresa unei tari. Mai stiu ca domnul presedinte Traian Basescu si-a asumat conducerea operativa a aducerii acasa. Dansul n-a secretizat nimic. Eu eram ministru al Apararii atunci. ”

„Basescu constata un lucru: ca i se intampla si lui, si apropiatilor lui. (…) Urmeaza sa fie anchetat. Da, sistemul de justiție functioneaza si pentru Traian Basescu si pentru avocatii lui Traian Basescu. El e anchetat si e nemultumit ca e anchetat. O sa vedem daca continua si celelalte anchete.”, a mai exprimat Atanasiu.

Referitor la cine a secretizat dosarul rapiri jurnalistilor din Irak, Prim-vicepresedintele PNL a declarat: „Ceea ce mi-a placut. (…) Nu a fost niciodat o sedinta CSAT pe tema asta, a fost facuta o celula de criza. (…) N-a luat tot SRI-ul, a luat cateva persoane si le-a bagat in celula de criza. Erau oamenii care aveau competente directe acolo.”

Președintele grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, prezent în aceeași emisiune, a mai declarat că intotdeauna Traian Băsescu cand e in corzi, incepe sa vorbeasca despre anchetarea dosarului Revoluției și al al mineriadelor.

Invitații emisiunii au dezbătut și subiectul unei eventuale candidaturi a lui Băsescu la Primăria Capitalei la alegerile din 2016.

Senatorul Ioan Ghise a opinat referitor la o eventuală candidatură a fostului președinte Traian Băsescu pentru scaunul de primar al Capitalei: „Omul operează chirugical, va vedea in martie daca candideaza. Scopul lui e sa creasca PMP.”

„Eu zic ca nu va candida. Are nevoie de imunitate si postul de primar nu generaza imunitate. Poate la parlamentare.”, a mai exprimat Teodor Atanasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *